Решението на щатите в половината страна да увеличат минималната си

...
Решението на щатите в половината страна да увеличат минималната си
Коментари Харесай

Цената на Big Macs може да струва $15 благодарение на повишението на минималната заплата: анализатор

Решението на щатите в половината страна да усилят минималната си заплата може да докара до скок на цените на главните артикули за бързо хранене като Big Mac на McDonald's до $15 в тези щати, съгласно стопански анализатор.

Брандън Арнолд, изпълнителен вицепрезидент на фискално консервативния мозъчен концерн Националния съюз на данъкоплатците, уточни решението на Калифорния да задължи чиновниците в заведенията за хранене за бързо хранене да получават най-малко 20 $ на час като притеснителен знак.

Компаниите „ или ще би трябвало да покачат цените, или да стартират да понижават тези разноски за труд, или композиция от двете “, сподели Арнолд пред Fox News в понеделник.

„ И това не е почтено по отношение на тези чиновници, които биват съкращавани, нито е почтено по отношение на клиентите, които внезапно заплащат $12, $15 за Big Mac. “

Минималната заплата от 20 $ на час в Калифорния за служащите за бързо хранене влиза в действие през април. McDonald’s и Chipotle оповестиха, че ще покачат цените на елем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР