Решението на СГС обаче отменя постановената от Софийски районен съд

...
Решението на СГС обаче отменя постановената от Софийски районен съд
Коментари Харесай

Съдебно Безумие! Преди 15 Години Откраднаха Gsm, Няма Да Повярвате Какво Се Случи Днес!

Решението на Софийски градски съд обаче анулира постановената от Софийски областен съд (СРС) присъда и по този метод наказателното произвеждане е прекъснато заради приключване на безспорната погасителна отминалост за наказателно гонене.

По данни на ИВСС досъдебната фаза на производството е траяла 8 години, 1 месец и 8 дни. Делото е било спирано 4 пъти за интервал от общо 1 година, 6 месеца и 26 дни заради неспособност да бъде разпитан значим очевидец. Делото е връщано 6 пъти за в допълнение следствие от наблюдаващите прокурори на проверяващите, след получено от тях заключително мнение за прекъсване или предаване обвинения на съд.

Освен това два пъти делото е връщано от съда на прокуратурата за премахване на позволени основни процесуални нарушавания.

За удължение на наказателното произвеждане е асъдействало и неспазването от наблюдаващия прокурор на периода, в който е следвало да се произнася след приемане на делото. Той е постановявал актовете си в периоди до 5 месеца, вместо в законоустановения едномесечен период.

Забавяния в наказателното произвеждане са позволени и в правосъдната му фаза. Първоинстанционният Софийски областен съд два пъти е разглеждал делото, като при първичното му разглеждане делото е траяло 2 години, 9 месеца и 19 дни. Насрочени са единадесет правосъдни съвещания, като ход на делото е даден единствено в две, а 8 следващи съвещания са отсрочени заради нередовно приканване на потърпевшата.

Съдът, с цел да избегне нови отлагания на делото, е предприемал съответни и своевременни дисциплиниращи ограничения - постановил насилственото довеждане на потърпевшата, като я е оповестил за общодържавно търсене.

За увеличение продължителността на наказателното произвеждане е асъдействало събитието, че заради позволени от СРС основни нарушавания на процесуалните правила постановената по делото присъда е била напълно анулирана от Софийски градски съд и делото е върнато на първа инстанция за ново разглеждане от различен състав, написа Нюз.бг.

Разглеждането на идващото формирано пред СРС дело е траяло 3 години, 3 месеца и 16 дни. Първото правосъдно съвещание по делото е било планувано 6 месеца след образуването му, в нарушаване на законоустановения 3-месечен период. Мотивите към присъдата също са направени в нарушаване - 1 година, 5 месеца и 27 дни след последното правосъдно съвещание.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР