Решението на САЩ да предоставят на Украйна 31 модернизирани танка

...
Решението на САЩ да предоставят на Украйна 31 модернизирани танка
Коментари Харесай

Ген. Марк Мили: Танковете Ейбрамс ще помогнат на Украйна, но не са панацея

Решението на Съединени американски щати да дават на Украйна 31 осъвременени танка " Ейбрамс М1А1 " доста ще подкрепи Киев в спора с Русия, само че тези танкове не са панацея, сподели ръководителят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили военачалник Марк Мили, представен от Ройтерс.

Ген. Мили направи този коментар, откакто Съединени американски щати оповестиха, че танкове " Ейбрамс ", които ще бъдат употребявани за образование на украински бойци, ще дойдат в Германия в околните седмици.

" Може да съм преднамерен, само че считам, че танкът " Ейбрамс М1 " е най-хубавият танк в света [...] и считам, че когато тези танкове бъдат доставени (на Украйна), те ще трансформират нещата ", сподели Мили след среща на съдружниците на Украйна в немската военновъздушна база " Рамщайн ".

" Бих предизвестил обаче, че няма панацея (за Украйна) в тази война ", добави генералът.

Според чиновници тези 31 амeрикански танка ще дойдат на полигона " Графенвьор " в Германия в края на май, а украинските бойци ще стартират образованието си да ги употребяват две седмици по-късно. Според същите чиновници образованието ще трае близо 10 седмици, само че танковете, планувани за образованието, няма да бъдат същите, които ще бъдат предадени на въоръжените сили на Украйна, показва Асошиейтед прес.

На същата среща в базата " Рамщайн " американският министър на защитата Лойд Остин сподели, че американското държавно управление приема " доста съществено " приключването на класифицирани документи на американското разузнаване, отбелязва ДПА.

Министърът добави, че Съединени американски щати " ще продължат да работят в тясно съдействие и почитание със своите високо ценени съдружници и сътрудници ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР