Решението на Съединените щати да предоставят на Украйна бойни танкове

...
Решението на Съединените щати да предоставят на Украйна бойни танкове
Коментари Харесай

Под натиска на Германия САЩ одобриха изпращането на танкове Ейбрамс на Украйна

Решението на Съединените щати да дават на Украйна бойни танкове " Ейбрамс " (Abrams) е било взето под напън от страна на Германия. Това се споделя в ненадейно изказване на Вашингтон, представено от ДПА.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се е съгласил да предприеме тази стъпка, откакто германците му споделили, че не желаят да изпращат своите танкове " Леопард ", без Съединени американски щати също да се ангажират с изпращането на бойни машини от своя страна, съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

Американските военни не поддържаха изпращането на танковете " Ейбрамс ", защото сметнаха, че машините не са подобаващи за бойното поле в Украйна.

Изказването на Съливан, което идва единствено дни преди визитата на немския канцлер Олаф Шолц във Вашингтон, опонира на предходните изказвания на Белия дом, както и някои от изказванията на немското държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки многократните апели от страна на Киев Шолц дълго време се колебаеше дали да даде немски бойни танкове " Леопард " на Украйна. Той обаче промени позицията си предишния месец, откакто Вашингтон се съгласи да даде личните си танкове " Ейбрамс ", отбелязва ДПА.

Германският канцлер нееднократно акцентира какъв брой тясно Германия координира дейностите си със съдружниците по въпроса за даването на материална поддръжка за Украйна.

" Първоначално Байдън бе против изпращането им (бойните танкове " Ейбрамс " ), тъй като военните му споделиха, че те няма да бъдат от употребява на бойното поле в тази борба ", съобщи Съливан. Въпреки това, в полза на " единството на съюза " и, с цел да подсигурява, че " Украйна ще получи каквото желае ", Байдън се съгласи да даде танковете, нищо че " Ейбрамс " не са това, от което Украйна се нуждае в този миг, добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР