Решението на съда излезе краят на януари. Няма обжалване. Това

...
Решението на съда излезе краят на януари. Няма обжалване. Това
Коментари Харесай

Юрий Борисов: Имахме намерение да правим партия, искаха да ни сплашат с ареста за шпионаж

Решението на съда излезе краят на януари. Няма обжалване. Това е дефинитивно решение. Реших да осъждам Министерство на вътрешните работи, тъй като ме арестуваха унизително. Нанесоха ми удар върху репутацията. Това е морално задоволство. Това сподели пред БТВ Юрий Борисов от придвижване „ Русофили “, който бе задържан на 9 септември м. година за шпионаж. Той осъди Столична дирекция на вътрешните работи за ареста.
Имам две хипотези за ареста. Едната е заплашване, защото не бях единствено аз задържан. Втората ми догадка е, че са имали желание да ми издигнат обвиняване. Но по-късно са ме създали очевидец. Но мисля, че става дума за заплашване. Това е политическо гонене на светоглед и оборване на съществени политики на властта. Нашата лъжица е по-голяма в сравнение с властта може да преглътне. Имаме доста симпатизанти. Това заплашване пристигна изненадващо, само че не е алогично.

Аз съм работил в интерес на доста страни. Когато приказваме за шпионаж, значи предаване на секрети. Близък съм с Леонид Решетников. Не зная този човек за какво го нарочиха. Той след пенсиониране не се занимаваше с политика. Той е забавен човек. С него ме свързва православието. Когато седнем в ресторант се интересуваме какво мислят хората-това е естествен човешки диалог. В „ Дума “ сме поръчвали социологическо изследване. Четири часа ме разпитваха в следствието, с цел да научат за някакви пари. Тези проучвания са оповестени в съветски и български медии. Става дума за алегорични пари. Тук го няма заека. Ние мислехме по какъв начин да осъществяваме избрани политически цели-създаване на русофилска партия, която да се бори за влизане в Народното събрание. За мое страдание това не се осъществя. Това беше преди 6-7 години. Мислехме какви финанси можем да разполагаме. Ние си осигуряваме парите за „ Русофили “. Само алегорично ни дават за концерти и до такава степен.

Питаха ме дали съм получавал пари. Трима следователи ме разпитваха. Те разпитваха за обява на в. „ Телеграф “. Питаха ме дали съм ходил в Крим. Казах им три пъти, че не съм. И на тях им стана неловко. Аз не мога да си намеря чорапите, те ме питат за шпионаж. Питаха ме имали ли сме планове де вършим партия, какъв бизнес съм желал да върша. България се нуждае от нови партии в Народното събрание. Министерство на вътрешните работи ще ги осъждам настрана за обезщетение в друго дело. Сега ги осъдих за 10 лв.. Обвинението против Миталов е политическо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР