Решението на руския президент Владимир Путин да даде украински имена

...
Решението на руския президент Владимир Путин да даде украински имена
Коментари Харесай

Путин даде украински имена на военни части, за Киев това е маркиране на чужди територии

Решението на съветския президент Владимир Путин да даде украински имена на съветски военни елементи е „ явен сигнал за света “, че той няма да спре с Донбас и Крим и ще продължи с претенциите си към земите на други нации, с които Русия няма нищо общо.

Това написа на страницата си във „ Facebook “ ръководителят на генералния щаб на украинската въоръжени сили ген. Виктор Муженко. Според него преименуването на някои съветски военни елементи на градове на Украйна е " маркировката " на украинските земи и искания към тях. То е и сигнал за активизиране на проруските сили в Украйна, счита още ген.Муженко.

В понеделник Владимир Путин даде почетни наименования на 11 елементи от съветската войска, като три от тях носят имената на украинските градове - Житомир, Лвов и Нижин. Указите на съветския държавен глава бяха оповестени на формалната страница за правна информация, написа електронното издание " Рамблер ".

Така 6-ти танков полк става " Лвовска армия ", 68-и танков полк - " Житомиро-Берлинска армия “ и 163-ти танков полк - " Нижинска армия "

Някои елементи са наречени и на беларуски градове - 90-та гвардейска Витебско-Новгородска танкова дивизия, 856-ти гвардейски артилерийски Кобрински полк и 102-ри моторизиран Слонимско-Померански полк.

Също по този начин се появяват 400 Трансилвански артилерийски полк, 381-и Варшавски артилерийски полк и така нататък

Неотдавна Путин съобщи, че съветската войска е належащо да съживи имената на най-известните военни елементи от предишното, в това число Перображенски и Симеоновски полкове, които получиха тези имена още през 2013 година, напомня „ Рамблер “.

Според шефа на украинския Генералния щаб Виктор Муженко с това решение руснаците „ не престават с дългата си традиция да откраднат нечия друга история и популярност “.

Това са искания към земята на други нации, с които Русия няма нищо общо, счита Муженко.

„ Това е явен сигнал към нас и света, че агресорът няма да се спре в Донбас и Крим. Целта също по този начин е готовност на проруските сили в Украйна “, написа шефът на украинския Генерален щаб.

Според него традициите на актуалната съветска войска са странна комбинация от руско-империалистически и руски легенди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР