Решението на проблемите с храносмилането често се намира по-близо, отколкото

...
Решението на проблемите с храносмилането често се намира по-близо, отколкото
Коментари Харесай

3 билки срещу тежест в корема, колики и газове


Решението на проблемите с храносмилането постоянно се намира по-близо, в сравнение с допускаме. Например в кухнята. От незапомнени времена няколко билки се употребяват като дейно средство от националната медицина за възстановяване активността на стомашно-чревния тракт и предварителна защита на проблеми като неточен корем , издут стомах , запек , влошена перисталтика и други храносмилателни нарушавания.

Благоприятното деяние на тези билки се дължи на разнообразните изгоди, които те носят за разнообразни звена на храносмилателната система. Тези изгоди може да се показват в:
Антибактериално деяние – унищожават бактериите, които повреждат лигавицата на стомаха и червата (най-вече тези от типа Helicobacter pylori); Противовъзпалително деяние – облекчение на острото или хронично инфектиране на лигавицата на стомаха или червата; Спазмолитично деяние – релаксират гладката мускулатура в стената на стомаха и червата; Жлъчкогонно деяние - усилват секрецията на злобен сок за подкрепяне на храносмилането; Стимулиране активността на потребните бактерии в чревната флора;

Розмарин
Проучванията демонстрират, че розмаринът може да релаксира гладката мускулатура в стените на стомашно-чревния тракт. Спазмолитичният му резултат облекчава случаите на болки в стомаха, колики и чувство за тежест в стомаха. Розмаринът има и непосредствено противовъзпалително деяние , асоциирано с високото наличие в него на карнозол и карнозинова киселина. Те потискат интензивността на бактериите от рода Helicobacter и оказват помощ за преодоляване на стомашно-чревни недоволства, предизвикани от гастрит, язва и други

Мента
Билката с най-разпознаваем мирис има изразено жлъчкогонно деяние за ускорение на храносмилането и понижаване чувството за тежест в стомаха. Ментата има и положителен резултат за релаксиране на гладката мускулатура и облекчение на спазмите и болките в корема . Високото наличие на витамини А, В и С, както и на значими микроелементи стимулираи мунната система и подсигурява диретен антибактериален резултат за елиминиране на патогенните бактерии, причинители на язва и гастрит.

Свързани публикации.. Магданоз – против отичане на корема и неприятен мирис 0 Кои храни водят до отичане на корема? 0 Анасон – 3 в 1 против анемия, кашлица и издут стомах 0

Добре е да се знае, че ментата е противопоказна при хора, с продължителен гастроезофагеален рефлукс, оплакващи се от киселини в стомаха. Мускулно релаксиращото деяние на билката може да ускори връщането на стомашни сокове към хранопровода и да отежни недоволствата.

Босилек
Той работи по едно и също време спазмолитично и за понижаване отделянето на газове. Така босилекът повлиява добре издут стомах, колики и хронични положения като метеоризъм . В допълнение той ускорява секрецията на стомашната лигавица и я защищава от неспокойствие и инфектиране.

Поотделно, или дружно трите билки имат доста положителен резултат за допълващо лекуване на остри и хронични проблеми с активността на стомаха и червата . Полезните съставки в тях са налични и в сурово и в сушено положение. Така розмаринът, ментата и босилекът може да бъдат част от нашата софра целогодишно и да носят всичките си изгоди за справяне със стомашно-чревните неразположения.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР