Решението на президента Радев да наложи вето върху предоставянето на

...
Решението на президента Радев да наложи вето върху предоставянето на
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Ветото на Радев за БТР-ите е срам! Още тази седмица парламентът ще го преодолее

Решението на президента Радев да наложи несъгласие върху даването на бронирана техника за Украйна може да се дефинира единствено с една дума - позор!

 

Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски в публична позиция на партията, публикувана от пресцентъра.

 

След това решение е още по-категорично ясно какъв брой е значимо за България да има евроатлантическо парламентарно болшинство и подкрепяно от него евроатлантическо държавно управление. Защото всичко друго рискува страната ни да бъде отведена на един различен, неевропейски и опасен  път  - към Москва, към Путин, където проруските политици желаят да я отклонят, акцентира Пеевски.

 

Затова Народното събрание още тази седмица би трябвало да преодолее ветото на Президента, като с това удостовери нашата поддръжка към Украйна и украинския народ.

 

Затова в Парламента и политическия ни живот най-важният,  сплотяващ фактор би трябвало да бъдат и да останат споделените евроатлантически полезности, които са безалтернативни, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

 

Припомняме:тази заран президентът върна за ново разискване в Народното събрание Споразумението с Киев. То планува страната ни да даде безплатно 100 БТР-и от въоръжението на Министерство на вътрешните работи. 

Според държавното управление те са с отпаднала нужда.

Според президента БТР-ите могат да се употребяват за защита на границата или при бедствия и повреди.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР