Решението на премиера на Израел Бенямин Нетаняхи да сключи предизборно

...
Решението на премиера на Израел Бенямин Нетаняхи да сключи предизборно
Коментари Харесай

Произраелска група в САЩ осъди пакта на Нетаняху с екстремисти

Решението на премиера на Израел Бенямин Нетаняхи да подписа предизборно съглашение с партия на ултранационалистически екстремисти провокира остра рецензия от авторитетна произраелска организация в Съединени американски щати , което се случва извънредно рядко.

Американско-израелският комитет по публични въпроси (AIPAC), който уверено поддържа израелския водач по време на 13-годишното му ръководство, назова партия " Мощен Израел " " расистка и заслужаваща неодобрение ", написа " Гардиън ".
 Опозиционни водачи в Израел се сплотиха против Нетаняху
Опозиционни водачи в Израел се сплотиха против Нетаняху

Лидерът на " Устойчивост за Израел " Бени Ганц и ръководителят на " Йеш атид " Яир Лапид са постигнали съглашението след дълги договаряния

Комитетът, който приема Нетаняху като звезда на конференциите си, се причисли към еврейски и ционистки организации по света, които са шокирани от съглашението с крайнодясната партия.

През предходната седмица стана ясно, че ръководещата партия " Ликуд " е сключила съюз с " Еврейски дом " и " Мощен Израел " , с цел да има по-голям късмет за образуване на държавно управление на болшинството след изборите на 9 април.

Според комитета крайнодясната партия не отразява главните полезности , на които е учредена израелската страна. Допълва се, че израелската изборна комисия ще реши дали партията може да взе участие на изборите.

Бивш представител на комитета означи, че доста рядко разясняват вътрешната политика на Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР