Решението на Общинския съвет за отпускането на допълнителни 5 млн.

...
Решението на Общинския съвет за отпускането на допълнителни 5 млн.
Коментари Харесай

Решението за 5 млн. лева за Колежа влезе в сила, подписват анекса до дни

Решението на Общинския съвет за отпущането на спомагателни 5 млн. лв. за стадион „ Христо Ботев “ влезе в действие. То бе гласувано на 8 юни, като в тези две седмици имаше опция то да бъде върнато от регионалния шеф. Ангел Стоев обаче не е подхванал такава мярка и публично средствата от бюджета са заложени за превеждането на задатък към ПИМК за втория стадий на строителството на стадиона.
Прочетете още
Припомняме, че по време на сесията изненадващо от ГЕРБ предложиха средствата за Колежа да се дадат от парите за надграждането на електронно-билетната система през контракта за „ Тикси “.  След съвещанието кметът Здравко Димитров даде брифинг, на който упрекна Иван Тотев в бойкот и съобщи, че ще предприеме ограничения за обезпечаването на средствата за системата.

Очаква се на някоя от идващите сесии да се предложи прекачване на парите към поръчката за „ Тикси “, за която би трябвало сумата от 4 млн. лв. за задатък, с цел да започват работата. Възможно е това да се случи и след приемането на формалния бюджет, което може да е през август.

С влизането в действие на решението пък Община Пловдив може да подпише анекса за Колежа с компанията ПИМК.  Новият възложител на поръчката Тодор Тодоров съобщи, че документите се изготвят и откакто се обсъдят с компанията, ще бъде подписан контракта, като това може да се случи още идната седмица.

След подписването на анекса, компанията е поела ангажимент да свърши всички действия по стадиона за 6 месеца. Това значи, че до края на годината Пловдив може да има най-модерния стадион в България.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР