Решението на общинската организация на БСП – София да възстановят

...
Решението на общинската организация на БСП – София да възстановят
Коментари Харесай

В присъствието на посланик Митрофанова БСП-София решили да възстановят счупената плоча на паметника на окупатора

Решението на общинската организация на Българска социалистическа партия – София да възстановят строшената с чук плоча на паметника на руския окупатор е оповестено в наличието на дипломат Елеонора Митрофанова. Фактът е невиждан в най-новата ни история и припомня за мрачните времена на Георги Димитров и Тодор Живков, когато решенията в страната са се взимали в наличието на руски комисари. Не е за подценяване и фактът, че срещата се случва във време на предизборна акция. Митрофанова е била поканена от Николай Маринов, който е ръководител на клуба на младия посланик в Българска социалистическа партия. До скоро той бе началник „ Ел Би Булгарикум “, само че служебното държавно управление го уволни по неразбираеми аргументи. Срещата с аления актив, извършена нощес е била под надпис " Актуални аспекти на политическите и стопански връзки сред България и Русия ".

Според прессъобщение на Българска социалистическа партия – София концепцията за това е на социалистите от регион " Връбница " и техния ръководител Станислав Младенов, който е член на Изпълнителното бюро на Софийската организация на Българска социалистическа партия. Те към този момент са наели компания, взели са точните размери на мястото на монумента и в този момент чакат да бъде открит подобаващият камък, с цел да бъде направена новата плоча.

През това време ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков ще изиска от името на Градския съвет на столичните социалисти публично позволение за ремонта от регионалния шеф, който стопанисва монумента.

" Идеята и самодейността на районната организация на Българска социалистическа партия във " Връбница " са доста положителни. Не единствено адмирираме, само че и ги поддържаме с всички благоприятни условия, които имаме, разяснява Иван Таков. - Затова дружно с жалбата до регионалния шеф против признатия отчет на Демократична България за разглобяване на Паметника на Съветската войска ще внесем и публична молба за позволение да създадем ремонт на счупената плоча ".

Иван Таков твърди, че грижата за паметта на едно общество минава и през такива дейности - да бъде възстановявано всичко, което бива разрушавано от безпаметните.

" Повдигането на въпроса за разглобяване на Паметника на Съветската войска всякога има единствено една цел - да разделя хората. Да наслагва ненавист в обществото, която води до разединението му ", разяснява още той. 

„... Ние няма да допуснем България да бъде превърната в територия ", предизвестява Станислав Младенов. Според него една плоча на монумент може да бъде разрушена, само че паметта на хората не може да бъде счупена с чук. Българска социалистическа партия - София продължава със събирането и на общонационалната подписка против демонтирането на Паметника на Съветската войска в Княжеската градина. Организациите на социалистите по области и общини към този момент се включиха в акцията. 

Независимо от аления възторг столичната организация на Българска социалистическа партия се показва като васална на Руското посолство, пренебрегвайки всички съществени причини, които постановат премахването на паметника на окупатора от центъра на столицата. Притеснително е и, че родните социалисти мълчат за мръсната убийствена война, която Русия води против свободна Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР