Решението на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) да извади

...
Решението на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) да извади
Коментари Харесай

Чепкоеч: Диамантената лига ще убие кариери


Решението на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) да извади от финала на Диамантената лига през 2020 година дисциплините 200 метра, троен скок, 3000 метра стийпълчейз и хвърляне на диск породи съществено неодобрение от страна на спортистите.

Догодина тези дисциплини ще участват единствено в няколко от шампионатите, само че не и във финалния шампионат в Цюрих. Дисциплините 200 метра и стийпълчейз ще бъдат включени в пет от шампионатите. Тройният скок и мятането на диск пък ще попадат единствено в два от шампионатите. Вече беше оповестено, че от следващата година към този момент няма да има и 5000 метра, а тази дисциплинираност ще бъде сменена от 3000 метра.

Световната рекордьорка на 3000 метра стийпълчейз Беатрис Чепкоеч беше измежду състезателите, които възроптаха против решението на IAAF, като сподели, че това ще “убие кариери”.

“Това е ликвидиране на кариери за спортистите, които специализират в тези дисциплини. Аз мога да се насоча към 1500 и 3000 метра и да се представям добре. Мога също да тичам и 10 км на шосе”, сподели Чепкоеч, която предходната година сложи международния връх в стийпълчейза на Диамантената лига в Монако, където спря хронометрите на 8:44.32 минути.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР