Решението на Конституционния съд излезе в “Държавен вестник”Продължават да пишат

...
Решението на Конституционния съд излезе в “Държавен вестник”Продължават да пишат
Коментари Харесай

От петък КАТ спира тормоза за неплатени глоби

Решението на Конституционния съд излезе в “Държавен вестник”
Продължават да пишат актове и да отхвърлят обслужване

От петък - 2 април, пътните служители на реда нямат право да вземат шофьорската брошура или да стопират от придвижване автомобила на лидер, който има неплатени санкции. На този ден влиза в действие оповестеното през вчерашния ден в “Държавен вестник” решение на Конституционния съд (КС), с което са оповестени за противоконституционни двете насилствени административни ограничения, налагани по член 171 от Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП).

Решението на Конституционен съд бе оповестено на 23 март, само че към този момент седмица от Министерство на вътрешните работи мълчат по какъв начин ще го извършват. На два пъти “Труд” изпрати въпроси към основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на Главна дирекция “Национална полиция”, само че отговори няма.

За страдание, анулацията на двата текста не визира други два метода, по които КАТ изнудва водачите да се издължават. Първият е посредством акт за нарушаване на член 190 от ЗДвП, където е записан едномесечен период за непринудено заплащане. Наказанието е единствено 20 лева, само че служителите на реда вземат синия ваучър и го връщат след 30-ина дни, когато бъдат платени и въпросните 20 лева, и “висящата” санкция. Освен това в пунктовете на КАТ в страната отхвърлят да обслужват физически или юридически лица, които имат неплатени санкции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР