Решението на Колумбия да признае държавата Палестина е необратимо, даде

...
Решението на Колумбия да признае държавата Палестина е необратимо, даде
Коментари Харесай

Колумбия потвърди решението си да признае държавата Палестина

Решението на Колумбия да признае страната Палестина е необратимо, даде да се разбере новият колумбийски президент Иван Дуке, представен от ДПА.

По-рано този ход на предходния държавен глава, Хуан Мануел Сантос, бе подложен под подозрение от министъра на външните работи Карлос Трухильо, предава Българска телеграфна агенция.

Дуке стана президент на Колумбия на 7 август. Броени дни преди този момент, на 3 август, тогавашният колумбийски външен министър, Мария Анхела Олгин, писала до палестинския си сътрудник Рияд ал Малки, с цел да го уведоми, че Колумбия признава страната Палестина. Решението обаче стана обществено притежание едвам откакто Дуке встъпи в служба.

Трухильо, който смени Олгин като колумбийски външен министър, съобщи, че новото държавно управление ще изследва деликатно последствията от акта на признание на страната Палестина.

Новият президент обаче сподели през вчерашния ден, че решението няма да бъде оттеглено. Сантос е работил в сходство с конституцията, аргументира се Дуке, въпреки да призна, че му се е желало този ход да бъде разискван по-задълбочено.

Колумбийският президент съобщи, че постоянно е вярвал в решаването на израелско-палестинския спор на основата на взаимното битие на две страни. Въпросът обаче бе " комплициран от наличието на (движението) Хамас в линията Газа ", означи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР