Решението на Европейския съюз от 2035 г. да се продават

...
Решението на Европейския съюз от 2035 г. да се продават
Коментари Харесай

Преминаването към електромобили от 2035 г. пред провал

Решението на Европейския съюз от 2035 година да се продават единствено електрически коли опонира на действителността. Причините са неналичието на задоволително зарядни станции и проблемите с електропреносната мрежа. На този декор производителите създават по-ефективни транспортни средства с пробег от над 600 км при едно зареждане.

 
Превозните средства не са най-големият проблем. Технологията е налице, транспортните средства може да бъдат конструирани. Проблемите са в другите измерения на тази промяна. Инфраструктурата за зареждане, достъпът до първични материали, подвижността и достъпът за дребния бизнес, за водачи, за жители като теб и мен.
Сигрид Де Врис, началник на Европейската асоциация на производителите на коли

В момента половината зарядни станции в Европейския съюз са ситуирани в две страни - Германия и Нидерландия. Това може да забави прекосяването към по-зелен превоз. На този декор построяването на по-добра инфраструктура за зареждане зависи от броя на колите в придвижване. Предизвикателства има и за доставчиците на ток. Според изчисленията автопарк със стотици милиони нови електрически коли значи произвеждане на стотици милиарди спомагателни киловатчаса електрическа енергия.

 
Трябва да увеличим производството на електрическа енергия. Това е, което планираме. Трябва да увеличим възобновимите енергийни източници. В Германия към този момент сме възнамерявали да увеличим каузи на възобновимата сила до 80% от общата електрическа енергия до 2030 година.
Михаел Блос, немски евродепутат от Групата на Зелените

Стабилността на електрическата мрежа е изложена на риск. Според критиците, с цел да се поддържа всеобщото ползване на ток от електрическите коли, ще са нужни огромни вложения за възстановяване на инфраструктурата. 
От Европейската комисия пресмятат, че до края на десетилетието ще са нужни над половин трилион евро за модернизиране на европейската енергийна мрежа.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР