Решението на Европейската комисия (EK) да постави в черен списък

...
Решението на Европейската комисия (EK) да постави в черен списък
Коментари Харесай

Русия готви ответни мерки срещу ЕК заради черния списък на авиокомпаниите

Решението на Европейската комисия (EK) да сложи в черен лист 20 съветски самолетни компании ще докара до ответни ограничения. Това са съобщили от пресслужбата на Федералната организация за въздушен превоз на Русия, представени от " Интерфакс ".

" Решението за включване на редица съветски самолетни компании, сертифицирани от Федералната организация за въздушен превоз, в по този начин наречения черен лист " на Европейския съюз свидетелства за продължаващата политика на дискриминация и нарушение на наредбите на интернационалното авиационно право, което неизбежно ще докара до на ответни ограничения от страна на авиационните управляващи на Руската федерация във връзка с самолетните компании на държавите-членки на Европейски Съюз ", се споделя в изказване на регулатора.

Решението на Европейския съюз няма да засегне сигурността на полетите на съветски превозвачи, заяви Федералната организация за въздушен превоз.

" Гореописаните ограничаващи ограничения против съветските самолетни компании са взети задочно и нямат никакви учредения, свързани с техническото положение на самолетния парк на съветските въздушни превозвачи, поддържането на летателната валидност на тези самолети, осъществяването на лизингови покупко-продажби ", заяви организацията. маркирано. в така наречен черен лист, да имат цялата нужна бордова документи, утвърдена от упълномощения орган в региона на гражданското въздухоплаване на Руската федерация. Всички въздухоплавателни средства дават отговор на стандартите за летателна валидност, минават през постоянна поддръжка в периодите, избрани от стратегия за поддръжка. "
 Европа затваря небето си за още 21 съветски самолетни компании, само че не поради Украйна
Европа затваря небето си за още 21 съветски самолетни компании, само че не поради Украйна

Забраната е заради несъблюдение на интернационалните стандарти за сигурност

По-рано в понеделник Европейска комисия сложи в черен лист 20 съветски самолетни компании . Това са Aeroflot, Rossiya, Pobeda, UTair, S7, Aurora, Izhavia, Yakutia, UVT Aero, Smartavia, IrAero, Ural Airlines, ALROSA, Nordstar, Rusline, Yamal, Nordwind, IFly, Rusjet и Aviastar-TU.

На тези компании е неразрешено да летят до страни от Европейски Съюз , " тъй като не дават отговор на интернационалните стандарти за сигурност ", се споделя в изказване на регулатора. Той изясни опасенията си с обстоятелството, че след въвеждането на европейски наказания против Руската федерация, самолетните компании пререгистрират самолети, принадлежащи на задгранични лизингодатели, в регистъра на Руската федерация. Росавиация от своя страна им разреши да експлоатират " стотици непознати самолети без годен документ за летателна валидност ".

Руските самолетни компании не са изпълнявали полети до Европейския съюз даже преди да бъдат включени в черния лист: след началото на съветската военна интервенция в Украйна редица западни страни затвориха въздушното си пространство за тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР