Решението на Бундестага да признае македонската идентичност, език и култура

...
Решението на Бундестага да признае македонската идентичност, език и култура
Коментари Харесай

Нешков: За българо-македонските отношения случилото се в Бундестага няма никакво значение

Решението на Бундестага да признае македонската еднаквост, език и просвета провокира полярни мнения. Журналистът Любчо Нешков съобщи, че за българо-македонските отношения  случилото се в Бундестага няма безусловно никакво значение и никакво въздействие върху двустранните ни връзки.

Декларацията на Бундестага за евроинтеграцията на РСМ провокира разнопосочни реакции у нас

„ Бундестагът е загатнал в решението си, че Северна Македония би трябвало да извърши всички условия, които са заложени в преговорната рамка. Това е оня документ, а не декларацията на немския парламент, който урежда двустранните ни връзки за в бъдеще. Тоест от тази позиция обществото ни изобщо не би трябвало да се тревожи “, добави Нешков.

Германският парламент излезе с декларация, в която поддържа еврочелнството на РСМ и приканва България да не слага повече условия. В документа е записано, че Бундестагът  признава македонския език , просвета и еднаквост.

Германските депутати призоваваха България да не слага никакви други условия извиквания отвън към този момент контрактуваните

Според едни политици у нас Берлин предизвиква Скопие да направи нужните промени, а съгласно други Северна Македония търси лоби в Европа, с цел да заобиколи изискванията на София.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР