Решението на британския премиер Борис Джонсън да разпусне парламента предизвика

...
Решението на британския премиер Борис Джонсън да разпусне парламента предизвика
Коментари Харесай

1 млн. британци скочиха срещу Борис Джонсън с подписка

Решението на английския министър председател Борис Джонсън да разпусне Народното събрание провокира гневни улични митинги, петиция с над 1 милион подписа против мярката и правосъден иск за преразглеждане на решението, оповестява БНР. 

``
реклама

От държавното управление обявиха, че петседмичното разформироване на Народното събрание от 9 септември до 14 октомври към момента разрешава време за диспути по Брекзит. Критиците обаче считат, че това е недемократичен опит да се попречи на депутатите да блокират излизането на Англия от Европейски Съюз без договорка.

Началникът на държавната работа Майкъл Гоув съобщи за Би Би Си, че решението, което през вчерашния ден бе утвърдено от кралицата, никога не е политически стимулирано.

Лидерът на парламентарното болшинство Джейкъб Рийс-Мог уточни, че тази парламентарна сесия е една от най-дългите в историята с нейните близо 400 дни и е вярно да бъде прекъсната като се даде начало на нова от 14 октомври.

Действията на управляващите обаче бяха остро подложени на критика от опозицията, а водещата акция против Брекзит Джина Милър, която към този момент един път завоюва правосъдна борба с министри за член 50 от Лисабонския контракт, внесе иск в съда за преразглеждане на решението на Борис Джонсън.

Междувременно водачът на шотландските консерватори Рут Дейвидсън разгласи, че ще подаде оставка в символ на противоречие с нейния партиен водач и министър председател, а това се преценя от специалистите като сериозен удар за Борис Джонсън.

Онлайн петиция против оповестеното от Джонсън разформироване на Народното събрание поради Брекзит надмина един милион подписа за няколко часа.

При над 100 хиляди подписа петициите би трябвало да бъдат обсъждани от депутатите.

Според изследване на уеб страницата Ю Гов единствено 28% от хората поддържат решението на Борис Джонсън, а 47 на 100 се афишират против сходна стъпка при актуалните условия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР