Решението, което днес Народното събрание взе за премахването на забраната

...
Решението, което днес Народното събрание взе за премахването на забраната
Коментари Харесай

Зърнопроизводител: Премахването на забраната за внос на зърно от Украйна няма да намали цените у нас

Решението, което през днешния ден Народното събрание взе за премахването на възбраната за импорт на украинско зърно у нас в действителност направи услуга на целия аграрни отрасъл, тъй като той най-сетне съумя да се сплоти. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria ръководителят на Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Илия Проданов. По думите му от всички организации в бранш земеделие има голямо неодобрение против това решение.
Обединихме се в един Инициативен комитет, който афишира ефикасни протестни дейности от понеделник. Това решение визира всички български фермери и всички български консуматори, а овен това показва България на интернационалната сцена в една в действителност неприятна светлина.
Илия Проданов беше безапелационен, че премахването на възбраната няма да спомогне за намаляването на цените нито на хляба, нито на олиото. Към Инициативния комитет са се включили и производителите на самун и хлебни артикули, както и дребни производители на олио, които също не желаят импорт на украински слънчоглед, изясни Проданов.

Председателят на Национална асоциация на зърнопроизводителите сподели, че през месеците на деяние на възбраната фермерите са съумели да осъществят своята продукция и месечно са се осъществят по към 200 000 тона слънчоглед.

Проданов изясни, че в началото земеделският министър Кирил Вътев е бил на позицията възбраната за импорт на украински зърнени култури да бъде продължена, само че след това е заел позицията на Министерски съвет за премахването ѝ. Среща в Министерство на земеделието в събота, както беше планувано, няма да има, тъй като на нея няма да взе участие министърът на финансите Асен Василев, а разрешаването на тази обстановка значително зависи от него, безапелационен беше ръководителят на НАЗ.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР