Решението дали да бъдат изпратени оръжия за Украйна няма да

...
Решението дали да бъдат изпратени оръжия за Украйна няма да
Коментари Харесай

Панев: Решението за военна помощ за Украйна няма да разклати коалицията

Решението дали да бъдат изпратени оръжия за Украйна няма да разклати ръководещата коалиция. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” на депутатът от „ Демократична България” Владислав Панев .

„ Предложението е разпределено на комисии, евентуално ще го гледат тази седмица” , сподели Панев. „ Можем да оказваме помощ на Украйна по доста способи. България може да направи стъпки за няколко месеца, които да са дълготрайно потребни за нас. Бежанците идват с избрани умения, които могат да бъдат интегрирани на пазара на труда”, разяснява депутатът.

Очаквам решението да бъде гласувано от Народното събрание и то да упълномощи държавното управление да помогне с военна помощ на Украйна. Не мисля, че това ще разтури обединението . Каква ще е военната помощ зависи от държавното управление. Там ще се решава”, разясни Панев.

Той разяснява и избора на шеф на Българска народна банка .

„ Дали ще бъде подсилен господин Каримански зависи от пленарна зала и главно от опозицията. Дотам стигнахме за жалост. От Демократична България 99% ще гласуваме против предлагането. Най-явната причина е, че няма единодушие в обединението по темата”, съобщи Панев. „ Другата причина е, че господин Каримански беше част от управителния съвет на банка, която след банкрута на КТБ, се показа зле на стрестестовете”, сподели Панев.

„ Очевидно доверието не е на най-високата си точка освен в тази посока, което може би е и за положително, защото взаимно се направляваме, да не вършим глупости”, сподели Панев .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР