Решението да бъдат поканени и двамата лидери показва деликатния баланс,

...
Решението да бъдат поканени и двамата лидери показва деликатния баланс,
Коментари Харесай

Bloomberg: Зеленски и Путин приеха поканата за срещата на Г-20 в Индонезия през ноември

Решението да бъдат поканени и двамата водачи демонстрира деликатния баланс, който страната от Югоизточна Азия се пробва да реализира като хазаин на Г-20 тази година. Русия е член на Г-20 и страните в групировката са разграничени във връзка с реакцията си към Москва за нейната война в Украйна.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо сподели, че пандемията и войната в Украйна оказват въздействие върху възобновяване на международната стопанска система и точно в този подтекст той предложения Путин и Зеленски на срещата на върха в обособени диалози с тях през седмицата.

„ Изразих вярата си, че войната може да завърши скоро и да се реализира спокойно решение посредством договаряния “, сподели той в своя тирада. „ Разбираме, че Г-20 може да бъде катализатор за възобновяване на международната стопанска система “.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да каже дали Путин ще участва персонално. Докато Русия се готви за срещата на върха в Бали, е „ прибързано “ да се разискват детайлности за нейното присъединяване, сподели той пред кореспонденти по време на конферентен диалог в петък, отговаряйки на въпроси за опцията за среща със Зеленски там.

Досега Путин отхвърля да се срещне със Зеленски, макар че украинският водач счита, че това е единственият метод да се постави завършек на войната. Преговорите за краткотрайно преустановяване на огъня се борят за триумф и няма забележителен прогрес по по-широко спокойно съглашение.

Русия беше тежко глобена от някои страни от Г-20 за войната си в Украйна и водачи, в това число американския президент Джо Байдън, надали биха седнали на една маса с Путин, в случай че той се причисли към срещата. Байдън сподели, че би подкрепил изгонването на Русия от Г-20 напълно, макар че други членове като Китай се опълчиха на това.

Русия беше изгонена от по-малката група на осемте след анексирането на Крим от Путин през 2014 година, напомня.

„ Индонезия желае да сплоти Г-20. Не позволявайте да има разделяне “, прикани Уидодо. „ Мирът и стабилността са ключът към възобновяване и развиването на международната стопанска система ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР