Решение по казуса с неизплатените пари към дружеството Автомагистрали-Черно море.

...
Решение по казуса с неизплатените пари към дружеството Автомагистрали-Черно море.
Коментари Харесай

Държавата ще се разплати с Автомагистрали-Черно море до края на годината

Решение по проблема с неизплатените пари към сдружението " Автомагистрали-Черно море ". Държавата ще се разплати с компанията до края на годината. Това разгласи финансовият министър Асен Василев след среща в отрасловото министерство този следобяд.

По-рано денем служащи от компанията стачкуваха за следващ път под прозорците на властта. Те настояха да им бъдат изплатени близо 37 милиона лв. за ремонта на автомагистрала Тракия, сред Чирпан и Стара Загора.

" Една единствена среща с държавното сдружение Автомагистрали, което ни даде предложение към мениджърския екип да изтеглят заем, което да покрие отговорностите си към личния състав и да се успокоят нещата, което е недопустимо ", сподели Петя Стоянова, " Автомагистрали-Черно море ".

" Министър Комитова - като човек, който дава отговор за тези връзки - тя като изпълнителен човек да сезира и прокуратурата и всички държавни органи, а не да ни праща нас да се саморазправяме с някогашни ръководещи, сегашни ръководещи или с някой на улицата - от кое място, накъде ", възмути се Тодор Капитанов от КНСБ.

Министър Комитова изясни, че страната търси решение, само че съзря политически ПР в дейностите на протестиращите.

" Това е политически ПР, тъй като в този момент тъкмо би трябвало да е отговорна министър Комитова, по тази причина че някой е договарял задания за ремонт на пътищата за 1,5 милиарда. Не мога да поема периоди за 1,5 милиарда, който го няма в бюджета. Това е трябвало да стане през предходната година, през септември, октомври и ноември ", отговори Комитова.

" Искаме някакво решение с съответни дати. Когато ние отиваме да работим на обект, имаме график и в случай че не го спазим, биваме глобявани, по 40 хиляди лв. всеки ден. Г-жа Комитова сподели, че политизираме, не ние не политизираме, това ни е във всяка една декларация. Нас не ни интересува дали е на власт Бойко Борисов, дали е на власт Стефан Янев ", отговори Асен Тодоров от синдикалната организация на " Автомагистрали Черно море ".

Решението пристигна в късния следобяд. Обяви го финансовият министър Асен Василев след среща с представители на строителния отрасъл.

" Това, към което се обединихме с сътрудниците от Министерство на регионалното развитие, Автомагистрари и АПИ е да предложим на Народното събрание с явен лист на контракти АПИ да подпише анекси за действителната стойност на възлаганията, с цел да може на база тази действителна стойност, по-късно да бъдат направени разплащанията към тези компании ", сподели Василев.

"

Според Василев това може да се случи сред разглежданията за актуализацията на бюджета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР