Решение на 12-членно федерално жури във ФлоридаПламен Велинов бил администратор

...
Решение на 12-членно федерално жури във ФлоридаПламен Велинов бил администратор
Коментари Харесай

Българин осъден в САЩ за порно с деца

Решение на 12-членно федерално жури във Флорида
Пламен Велинов бил админ на интернет уебсайт, генериращ фотоси и клипове с деца

В процеса взе участие и наш следовател

Българинът Пламен Велинов беше наказан от федерален съд в щата Флорида, по дело за детска порнография. 12-членно жури го откри за отговорен по две обвинявания – за скрит план за основаване, разпространение и разпространяване на фотоси и видеоклипове със полова употреба на дребни деца, заяви Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Окончателната му присъда ще бъде произнесена на 18 април, като съгласно локалните закони тя може да е от 15 до 50 години затвор.

49-годишният Пламен бе арестуван през ноември 2021 година у нас при интернационална интервенция против разпространяването на детска порнография. В нея взеха присъединяване Националното разследване (НСлС) и Върховна касационна прокуратура. Българинът бе екстрадиран в Съединени американски щати, където бе разследван дружно с още пет лица.

По време на делото през януари т. година бе изслушан следователят от Национална следствена служба Чавдар Ангелов, споделиха от българската прокуратура.

Според доказателствата, показани в процеса, Пламен Велинов бил админ на интернет уебсайт, генериращ порно наличие с присъединяване на деца. Членовете на основания в Съединени американски щати интернет бизнес примамвали момчета и девойки под 18-годишна възраст, в това число и малолетни, с цел да ги употребяват като „ детски модели “. На уеб страницата били качени над 4,6 млн. фотоси и клипове с деца, снимани в полови и провокативни пози. Приходите на уеб страницата били близо 9,5 млн. $, като по банкови сметки на българина били преведени 434 000 $.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР