Репутацията на Toyota за надеждност я превърна в сила, с

...
Репутацията на Toyota за надеждност я превърна в сила, с
Коментари Харесай

Главен техник от Toyota се противопоставя на интервалите за смяна на маслото на 15 000 километра

Репутацията на Toyota за надеждност я трансформира в действие, с която би трябвало да се преценява всеки в всеобщия авто сегмент. Но тази известност може внезапно да се срине и да остане единствено подправено възприятие за сигурност.

В неотдавнашен видеоклип в YouTube канала The Car Care Nut основен диагностик в Toyota, който се подвизава с псевдонима AMD, сподели на света какво може да се случи с вътрешността на мотор, който получава минималните грижи, предложени от Toyota, с цел да удовлетвори гаранционните условия и следва интервалът за промяна на масло от 15 000 километра.

За своя образец AMD взема Toyota Camry от 2015 година с пробег от 290 000 километра, която е благосъстоятелност на клиент, който желае максимума от колата си. Дилърът обаче му изяснява да сменя маслото на 15 000 километра пробег и притежателят съблюдава тази рекомендация

На към 193 121 км обаче Camry-то стартира да гори масло. Първоначално изгаря към литър на всеки 1 500 км, което е в границите на естественото съгласно производителя. Когато километражът обаче минава 241 000 км, колата стартира да гори от два до три литра на хиляда километра.

В последна сметка притежателят отива в сревиза на марката, където диагностиката се прави от техника с прякор AMD, и където е и в този момент, само че с раздрънкан мотор. Във видеото механикът демонстрира какво тъкмо е предизвикало изгарянето на маслото. Следите от изхабяване в две от стените на цилиндъра демонстрират къде маслото може да проникне през буталните пръстени и в горивната камера.

Той приписва повредата точно на рядката промяна на маслото. Резултатът от повредата в това време е цялостната замяна на блока на мотора, което по никакъв начин не е на ниска цена решение. За да предотвратите това да се случи, AMD предлага да сменяте маслото на всеки 8000 км или на всеки шест месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР