Републиканците в Сената на САЩ блокираха законопроекта за допълнително финансиране,

...
Републиканците в Сената на САЩ блокираха законопроекта за допълнително финансиране,
Коментари Харесай

Американски сенатор: Путин ще тръгне към Киев и Европа, ако Конгр...

Републиканците в Сената на Съединени американски щати блокираха законопроекта за в допълнение финансиране, който включваше помощ за Украйна в размер на 61 милиарда $, по време на процедурно гласоподаване, извършено на 6 декември, настоявайки, че всяка по-нататъшна военна помощ за Украйна или Израел би трябвало да включва огромни обилни промени на вътрешните граници.

 

" (Руският президент) Владимир Путин сега се радва на настояването на републиканците да реализираме съглашение за имиграционната промяна и в случай че не го създадем, тогава те ще разрешат на Владимир Путин да навлезе в Украйна и може би в Европа ", сподели той в предаването " Среща с пресата " по NBC News.

Мърфи сподели също, че това е " спешен миг за Украйна ", защото страната бързо изчерпва боеприпасите си.

 

Русия е на крачка пред Украйна във връзка с потенциала на боеприпасите. Според украински военни и държавни източници Русия може да изстреля до 10 пъти повече муниции от Украйна по време на боеве с висока активност.

 

Докато Русия употребява огромните си ресурси от муниции, Украйна и Европейски Съюз до момента не са съумели да усилят производството на муниции, с цел да отговорят на потребностите на бойното поле.

 

Членовете на Европейски Съюз до момента са създали поръчки единствено за 60 000 артилерийски снаряда в границите на схемата за взаимни поръчки, която е основен детайл от проекта за доставка на 1 милион снаряда на Украйна до пролетта, заяви " Ройтерс " на 6 декември, базирайки се на неразкрити източници.

През ноември европейски и украински публични лица признаха, че Европейски Съюз изостава с доставките на снаряди, тъкмо когато Русия усилва производството на отбранителни артикули и обезпечава муниции от своите сътрудници.

" Ако не го решим през идващите няколко седмици, Владимир Путин ще има опция да навлезе в украинските линии, да предприеме ход към Киев, заплашвайки цяла Европа, тъй че това би трябвало да бъде решено още в този момент ", сподели Мърфи.

Ситуацията в източната част на Украйна остава комплицирана, защото съветските войски не престават да организират настъпателни интервенции по цялата фронтова линия, заяви на 10 декември командващият сухопътните войски Олександър Сирски.

Продължаващото съветско нахлуване към Авдеевка предвещава нова фаза на войната, която дава обещание да бъде изключително тежка за Украйна.

Новият напор за завладяване на града пристигна по времето, когато се смяташе, че лятната контраатака на Украйна е достигнала своята кулминационна точка, и дружно тези два обстоятелството съставляват решителна смяна в самодейността на бойното поле в интерес на Русия.

 

При състояние че бъдещите потоци от западна военна помощ са застрашени както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа, и поради разочароващите резултати от контраофанзивата, Украйна постепенно се помирява с това, че в обозримо бъдеще ще бъде в отбранителна позиция, написа Kyiv Independent.

" Ако в този момент отрежем Украйна, резултатът е сигурен: Украйна ще загуби тази война, може би не идващия месец, а по някое време през идната година, тъй като Европа няма да ни поддържа, в случай че Съединени американски щати изоставят Украйна ", сподели Мърфи.

Мърфи съобщи, че републиканците се заиграват със сигурността на света.

" Бъдещето на света е заложено на карта, в случай че се провалим, в случай че републиканците не се вразумят през идващите 24-48 часа, Русия ще навлезе (още) в Украйна ", сподели той.

Белият дом възнамерява да ускори натиска си пред американските законодатели за подписване на двупартийна договорка, която да включва помощ както за Украйна, по този начин и за Израел, както и ограничения за сигурност на южната граница на Съединени американски щати, сподели Мърфи.

" Белият дом ще се ангажира по-активно тази седмица ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР