GOP пита Белия дом дали политиката на администрацията за дистанционна работа е довела до „намалена производителност“ на федералните служители

...
Републиканците в комисията по надзор на Камарата на представителите настояват
Коментари Харесай

Републиканците в комисията по надзор на Камарата на представителите настояват Белият дом да обясни какво е мотивирало неотдавнашния натиск федералните служители да работят повече лично.

В писмо, изпратено в четвъртък и получено от CNN, председателят Джеймс Комър, конгресменът Пийт Сешънс, председател на федерална подкомисия по работната сила, и конгресменът Лорън Бьобърт поставиха под съмнение дали политиката за дистанционна работа на администрацията на Байдън след пандемията е довела до „намалена производителност“ от федералните служители след скорошен призив от Белия дом за повече работа в офиса.

Републиканците в Камарата на представителите критикуваха политиките за дистанционна работа на администрацията на Байдън и приеха закона SHOW UP, който ще принуди федералните служби да приложат отново работните политики преди пандемията. Комер твърди, че администрацията позволява „безразборни, неотчетни“ нива на работа от разстояние.

По-рано този месец началникът на кабинета на Белия дом Джеф Зиентс изпрати имейл до ръководителите на федералните агенции и им каза „агресивно“ да насочат служителите си към лична работа. Zients цитира края на извънредната ситуация с Covid-19, написа, че личната работа може да доведе до повишена производителност и нарече смяната „приоритет на президента“.

„Като предполагате, че личната работа ще доведе до подобрени резултати, вашият имейл предполага, че широко разпространеното използване на федерална дистанционна работа от страна на администрацията на Байдън след пандемията е довело до намалена производителност, намалено обслужване на клиенти и по-лоша обща възвръщаемост за американския данъкоплатец“, писмо, което е адресирано до Zients, гласи.

Законодателите искат от Белия дом да обясни обосновката на съобщението за връщане в офиса, което беше изпратено в същия ден, когато комисията поиска информация от около две дузини федерални агенции относно броя на служителите, работещи от разстояние.

„С най-лошите последици от пандемията COVID отдавна зад нас, моментът и мотивацията на внезапния натиск на администрацията за увеличаване на личната работа изисква по-официално обяснение“, се посочва в писмото.

В един отговор Министерството на вътрешната сигурност информира комисията за надзор, че от около 35 000 служители на DHS в региона на Вашингтон, окръг Колумбия, близо 21 000 отговарят на условията за дистанционна работа и около 19 000 в момента имат графици, които включват дистанционна работа, каза говорител на комисията пред CNN. Тези данни не уточняват колко често тези служители работят от разстояние.

Уебсайтът на агенцията посочва, че DHS има повече от 260 000 служители.

Служител на администрацията каза, че много федерални агенции са в процес на промяна на политиките за дистанционна работа и добави, че има очаквания тази есен да се увеличи личната работа в централата на агенцията.

„Това конкретно писмо до агенциите е подсилване на насоките на OMB, издадени преди месеци, които насърчават личната работа, но не премахват работата от разстояние“, каза служителят на администрацията. „OMB работи в тясно сътрудничество с агенциите за актуализиране на плановете за работна среда, с очакването, че агенциите значително ще увеличат личната работа и непрекъснато подобряват здравето и ефективността на своята организация.“

DHS не отговори веднага на искане за коментар.

Републикански помощник в комитета за надзор каза на CNN, че комитетът планира да проведе изслушване на 14 септември по въпроса за федералните политики за дистанционна работа и работа. Помощникът добави, че комисията все още има висящи искания към федералните агенции за информация относно мерките за ефективност на работната сила.

Имейлът от август от Zients не е първият път, когато администрацията на Байдън настоява за повече федерална работа в офиса.

През април администрацията пусна насоки, според които служителите трябва „значително“ да увеличат тази работа. В публикация в блог през този месец Джейсън Милър, заместник-директор по управлението в Службата за управление и бюджет на Белия дом, призова агенциите да продължат да оценяват „кое работи добре, кое не и какво може да се подобри“, но също така отбеляза „общо очакване“ за повече лична работа.

Доклад на Службата за отчетност на правителството, публикуван през юли, установи, че федералните сгради са „недостатъчно използвани“ поради отчасти дистанционна работа и че 17 от 24 федерални агенции, разгледани, са използвали средно около една четвърт или по-малко от капацитета на сградите на своите централи.

Но GAO също установи в анализ, публикуван този месец, че в работната сила в САЩ дистанционната работа като цяло изглежда повишава производителността в определени сектори, въпреки че анализът отбелязва предизвикателства при оценяването на дългосрочните въздействия на дистанционната работа.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР