Републиканците от Конгреса, които оглавиха разследванията на антисемитизма в американските

...
Републиканците от Конгреса, които оглавиха разследванията на антисемитизма в американските
Коментари Харесай

Връзките на Катар с американските университети се разглеждат внимателно на фона на нарастването на антисемитизма

Републиканците от Конгреса, които оглавиха следствията на антисемитизма в американските колежи, насочват вниманието си към държавното управление на Катар, един от най-големите донори на американските университети през последното десетилетие.

Линията на следствие, ръководена от републиканците в комисията по обучение на Камарата на представителите на Съединени американски щати, се концентрира върху догатките измежду консервативните деятели, че финансирането от Катар е повлияло на отношението към Израел в елитни американски университети, които са подложени на натоварен надзор след октомври на Хамас 7 офанзиви.

Вирджиния Фокс, консервативната републиканка от Северна Каролина, която ръководи комисията, изиска от три учебни заведения от Бръшляновата лига – Харвард, Университета на Пенсилвания и Колумбия – да разкрият всевъзможни дарения от Катар от януари 2021 г. 

Foxx също изиска информация по отношение на данните за записване на еврейски студенти и разнообразни други детайлности по отношение на отговорите на уни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР