Републиканците обвиниха семейството на президента Джо Байдън, че е спечелило

...
Републиканците обвиниха семейството на президента Джо Байдън, че е спечелило
Коментари Харесай

Републиканците обвиниха Байдън, че е спечелил милиони от съмнителни сделки

Републиканците упрекнаха фамилията на президента Джо Байдън, че е спечелило над 10 млн. $ от съмнителни бизнес покупко-продажби, подписани, до момента в който той е бил вицепрезидент, съобщи Агенция Франс Прес.

В миг, когато Байдън ускорява кандидатурата си за втори президентски мандат на изборите през 2024 година, следената от републиканците комисия за контрол на Камарата на представителите твърди, че фамилията е получило 1 млн. $, свързани с бизнес договорка с румънски магнат, когато тогавашният вицепрезидент е направлявал връзките със страната през 2014-2015 година

Твърди се, че договорката е била подписана от Роб Уокър, бизнес сътрудник на сина на Байдън - Хънтър.

В обстоен отчет републиканците от комисията настояват, че Уокър е почнал да получава пари от румънския магнат Габриел Поповичю малко откакто Байдън е посрещнал румънския президент Клаус Йоханис в Белия дом през септември 2015 година

Кипърска компания, за която се твърди, че е благосъстоятелност на Поповичу, Bladon Enterprises, е платила на частна компания, благосъстоятелност на Уокър, над 3 млн. $ от ноември 2015 година до май 2017 година

Републиканците настояват, че откакто преводите са постъпили от Bladon, компанията на Уокър е платила повече от 1 млн. $ по сметки, следени от Хънтър Байдън, неговата снаха Хали Байдън и Джеймс Джилиар, различен бизнес сътрудник на Хънтър.

Според тях моделът съответствува с този на към този момент добре отразена бизнес договорка, която Хънтър Байдън и Уокър са имали с енергийна компания в Китай.

След като е получил пари от тази компания през 2017 година, комисията съобщи, че Уокър е разпределил повече от 1 млн. $ на Джилиар и Байдън.

Председателят на комисията по контрол Джеймс Комер съобщи, че румънските средства са част от над 10 млн. $, които Хънтър Байдън, неговото семейство и бизнес сътрудници са получили от покупко-продажби с чужденци в Китай, Украйна и другаде, до момента в който Джо Байдън е бил вицепрезидент от 2009 до 2017 година

" Хънтър Байдън и неговите сътрудници ухажваха бизнеса в страни, които директно кореспондираха с работата на Джо Байдън като вицепрезидент. Това също не е обикновено. Не е и етично ", съобщи Комър на конференция.

Републиканците не демонстрираха никакви доказателства, че Джо Байдън се е облагодетелствал директно или даже е знаел за бизнес покупко-продажбите и паричните преводи.

Но съгласно тях той би трябвало да е бил наясно с всички компании, основани от Хънтър и неговите сътрудници за реализиране на бизнес.

" Никой в тази зала не може разумно да седне тук и да каже, че президентът на Съединените щати не е имал визия, че тези компании са били основани, до момента в който е бил вицепрезидент на Съединените щати ", съобщи представителят на републиканците Байрън Рейнолдс.

Байдън неведнъж е отричал нередности във връзка с покупко-продажбите на сина си и е защитавал бизнес практиките на Хънтър.

" Синът ми не е направил нищо неправилно. Аз му вярвам. Вярвам в него ", съобщи той предходната седмица, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР