Републиканците, номинирани за председател на Камарата на представителите на САЩ,

...
Републиканците, номинирани за председател на Камарата на представителите на САЩ,
Коментари Харесай

Републиканците отново се самоунищожиха в сагата за председателя на САЩ

Републиканците, номинирани за ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, развиха политическата дълготрайност на живота на еднодневки.

Том Емер едвам имаше време да се наслаждения на успеха си в пет рунда на тайното гласоподаване за чукчето на оратора във вторник, на първо място да се срине.

Настройването на зарядите и натискането на буталото беше прочут републикански унищожител Доналд Тръмп.

Съвсем през вчерашния ден някогашният президент даде обещание да стои отвън конкуренцията за ръководител на Републиканската партия. Броени минути след коронясването на господин Емер за номиниран за оратор обаче той пусна остра обява в уеб страницата си в обществените медии.

Той назова третия по сан камара републиканец " отвън връзка " с гласоподавателите и републиканец единствено по име " глобалист ", чийто избор за представител би бил " трагична неточност ".

Подкрепата на господин Тръмп може и да не е съумял да помогне на Джим Джордан да завоюва позицията на оратор предходната седмица, само че неговото анти-подтверждение към момента носи удар.

В рамките на един час твърдите консерватори - в това число Марджъри Тейлър Грийн и нормалния състав от десни подпалвачи - дадоха обещание да блокират господин Емер, в случай че номинацията му доближи гласоподаване в залата.

Emmer отдръпва кандидатурата си за ръководител часове след номинацията

Това е феномен, който републиканците, както във Вашингтон, по този начин и в Съединени американски щати, също знаят добре. И това е една от главните аргументи партията да продължава да се отнася несериозно към някогашния президент, даже в случай че зад затворени порти (и при скрито гласоподаване за ръководител на Камарата на представителите) те имат своите подозрения.

И по този начин републиканският цикъл на яд и отмъщение продължава.

Кевин Маккарти беше свален от председателския пост след 10 месеца от шепа десни бунтовници. Първият определен да го замести, Стив Скализ, беше блокиран от още по-голям брой консервативни същински вярващи. Г-н Джордан, който го последва, беше торпилиран от центристи и институционалисти, мнозина разочаровани от отношението на господин Скализ.

Г-н Емер беше погубен от същата група, която потопи господин Скализ. Следващият може да бъде Майк Джонсън, конгресменът от Луизиана, който приключи втори след Емър и е изборът на хардкор дясната.

Дали републиканците, които блокираха господин Джордан и поддържаха господин Емер, ще върнат услугата на господин Джонсън, следва да забележим. Той не е толкоз прочут или толкоз възбудителен като господин Джордан, който си сътвори доста врагове в Камарата на представителите, само че отмъщението може да бъде мощен мотивиращ фактор.

И традицията, че изборите за управление са дефинитивни, че болшинството от републиканците по-късно се поддържа от цялата партия, е толкоз раздрана, че може да бъде уволнена от оръдие за конфети.

Всичко, което е належащо, е шепа републикански дисиденти, дружно с всички демократи в Камарата на представителите, с цел да попречат на идващия номиниран за оратор да завоюва чукчето и държат Камарата на представителите в това законодателно чистилище.

За момента американската общност наподобява блажено незаинтересована от тази вътрешно-вашингтонска драма, давайки на републиканците повече време измисли надалеч от въртележката на политическата безполезност. Но без резолюция затварянето на държавното управление в средата на ноември е съвсем обезпечено.

И това е моментът, когато гласоподавателите могат да си извърнат внимание - и да стартират да приписват виновността.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР