Републиканският председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти се поддаде

...
Републиканският председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти се поддаде
Коментари Харесай

Републиканците в Конгреса поискаха импийчмънт на Байдън, започват разследване

Републиканският ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти се поддаде на натиска на твърдата десница в своята партия и даде зелена светлина на следствие за импийчмънт на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Нареждам на нашата комисия в Камарата на представителите да стартира публично следствие за импийчмънт на президента Джо Байдън ", съобщи Маккарти, потвърждавайки, че президентът-демократ е излъгал американския народ за задграничните бизнес покупко-продажби на сина си Хънтър.

" Републиканците от Камарата на представителите откриха съществени и достоверни изказвания за държанието на президента Байдън ", съобщи Маккарти пред кореспонденти.

Бизнес покупко-продажбите в Украйна и Китай на 53-годишния наследник на Байдън - Хънтър, до момента в който татко му беше вицепрезидент по времето на Барак Обама, бяха непрекъсната цел на републиканците.

Хънтър Байдън сега е разследван от специфичен консултант на Министерството на правораздаването за вероятно укриване на налози и се чака до края на този месец да му бъде повдигнато обвиняване за нарушение на закона за огнестрелните оръжия.

Той обаче не е упрекнат в закононарушения, свързани с задграничните му бизнес връзки, и до момента не са се появили достоверни доказателства, че президентът е забъркан в нещо нелегално.

От месеци Маккарти е подложен на напън от страна на дясното крило на партията, лоялно към Доналд Тръмп, да стартира следствие за импийчмънт на 80-годишния Байдън.

Белият дом неотложно осъди този ход, като го назова " най-лошата последна политика ".

" Републиканците от Камарата на представителите проверяват президента от 9 месеца и не са разкрили никакви доказателства за нарушавания ", съобщи Иън Самс, представител на Белия дом по въпросите на надзора и следствията.

Съгласно Конституцията на Съединени американски щати президентът може да бъде подложен на импийчмънт за " държавна измяна, рушвет или други тежки закононарушения и нарушавания ".

Маккарти, който беше заставен да направи компромис с крайнодясната част на партията, с цел да завоюва авторитетния си пост на представител, съобщи, че " обвиняванията в корист с власт, възпрепятстване и корупция " против Байдън " изискват по-нататъшно следствие от Камарата на представителите ".

Законодателите от Демократическата партия жигосаха този ход като чисто партийно упражнение, целящо да отмъсти за двойния импийчмънт от следената тогава от демократите Камара на някогашния президент републиканец Тръмп.

Редица умерени републикански членове на Камарата на представителите и на Сената също показаха песимизъм по отношение на започването на следствие за импийчмънт на Байдън. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР