Републиканската избирателна комисия (РИК) отхвърли петицията на коалицията Сърбия срещу

...
Републиканската избирателна комисия (РИК) отхвърли петицията на коалицията Сърбия срещу
Коментари Харесай

РИК на Сърбия отхвърли искането за касиране на изборите

Р епубликанската изборна комисия (РИК) отхвърли петицията на обединението " Сърбия против насилието " с искане за отменяне на изборите с обяснението, че гореспоменатата коалиция на градските избори в Белград " няма право да подава петиция до РИК ".

Заместник-председателят на Републиканската изборна комисия Марко Янкович сподели, че упълномощените представители на изборната листа на " Сърбия против насилието " са подали петицията до Градската изборна комисия на Белград (ГИК), която съобщи, че въпросът не е в нейната пълномощия и го препрати към РИК.

„ В документа се желае отменяне на резултатите от всички пунктове в границите на юрисдикцията на комисията въз основа на обстоятелството, че изборите са извършени в атмосфера на жестоко нарушаване на разпоредбите и че целият избирателен развой е противозаконен “, сподели Янкович.

Той добави, че обединението „ Сърбия против насилието “ е обжалвала пред Върховния съд в Белград, който е отхвърлил жалбата като неоснователна и повторил, че Градската изборна комисия в Белград няма пълномощия по въпроса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР