Републиканецът Доналд Тръмп, кандидат за президентските избори в САЩ през

...
Републиканецът Доналд Тръмп, кандидат за президентските избори в САЩ през
Коментари Харесай

Тръмп се сравни с Нелсън Мандела, след като по-рано показа скица, на която седи до Исус Христос

Републиканецът Доналд Тръмп, претендент за президентските избори в Съединени американски щати през ноември, се съпостави с Нелсън Мандела, предизвиквайки остри рецензии от страна на лагера на Байдън, съобщи Франс прес.

През миналата година някогашният президент беше упрекнат по четири каузи, като всички те го излагат на риск от отнемане от независимост. Наред с други неща, той е упрекнат в образуване на съмнителни заплащания на порнозвезда по дело, което ще стартира на 15 април, прибавя Българска телеграфна агенция.

Тръмп постоянно атакува съдията, който ще управлява този развой, в отговор на което магистратът Хуан Мерчан му наложи ограничавания в изявленията. Вчера Тръмп напомни тези ограничавания в пост своята обществена мрежа " Трут соушъл ", в който сподели, че съдията, че " нарушава закона и конституцията ".

" Ако този изцяло привързан самозванец желае да ме вкара в пандиза за това, че съм споделил най-очевидни истини, на драго сърце ще се трансформира в актуалния Нелсън Мандела - това би било огромна чест ", сподели Тръмп.

Няколко дни по-рано републиканецът разгласява подправена схема от правосъдно съвещание, само че която той седи до Исус Христос.

Екипът на президента Джо Байдън, който се бори за преизбиране, разкритикува това. " Толкова сте тесногръд, че се сравнявате с Исус Христос или с Нелсън Мандела в границите на малко повече от седмица ", разяснява говорителката на екипа на Байдън - Жасмин Харис.

По другите каузи Тръмп е упрекнат в опит да обърне резултатите от президентските избори през 2020 година, както и в повърхностно боравене със секретни документи.

Междувременно Тръмп съумя да събере над 50,5 милиона $ за предизборната си акция по време на вечеря в Палм Бийч, близо до Мар а Лаго, първокласната резиденция на някогашния президент във Флорида, съобщи Франс прес.

Събитието беше проведено от милиардера Джон Поулсън. Сред гостите беше предприемачът Робърт Бигълоу, забогатял в хотелиерството, преди да оглави компания за авиокосмически проучвания, и Джон Кациматидис, притежател на верига магазини за хранителни артикули. На събитието участва и брачната половинка на Тръмп - Мелания, прибавя Българска телеграфна агенция.

Тръмп означи, че вечерта е била невероятна, още преди да е почнала и че хората са желали да дарят за идеята, за това Америка да си върне величието.

Според " Вашингтон пост " на вечерята във Флорида мястото на масата на Тръмп се е котирало за 814 600 $.

Преди към седмица демократът Джо Байдън провежда сходна вечеря в Ню Йорк с присъединяване на някогашните президенти Бил Клинтън и Барак Обама, само че тогава съумя да събере едвам 25 милиона $.

Събраните суми служат за финансиране на обиколките из страната на претендентите за президент, за хонорари за екипите им, за поръчка на допитвания и за заплащане на телевизионни реклами.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР