Република Южна Корея ще възобнови ваксинацията на хора под 60

...
Република Южна Корея ще възобнови ваксинацията на хора под 60
Коментари Харесай

Ваксинират с AstraZeneca южнокорейци на възраст от 30 до 60 г.

Република Южна Корея ще възобнови имунизацията на хора под 60 година с имунизацията против ковид от британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca . Имунизацията започва от на следващия ден, 12-ти април, осведоми ТАСС. Според изказването, заради обстоятелството, че имунизацията на жителите е значима част от битката против пандемията и намаляването на броя на смъртните случаи от COVID-19, се предлага да се възобнови имунизацията с AstraZeneca допустимо най-скоро.
В текста обаче се акцентира, че жителите на възраст под 30 година няма да бъдат имунизирани с посочената ваксина . Това решение се основава на констатациите на Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ), че за тази възрастова група евентуалните опасности, свързани с развиването на тромбоза, надвишават изгодите от имунизацията.
 ЕМА изследва известия за тромбози след имунизация с Джонсън и Джонсън ЕМА изследва известия за тромбози след имунизация с " Джонсън и Джонсън "
Фармакологичната комисия за оценка на риска към Европейската организация по медикаментите (ЕМА) изследва известия за тромбоза след поставянет...
Припомняме, че на 7-ми април южнокорейските здравни управляващи прекратиха използването на имунизацията AstraZeneca за хора под 60-годишна възраст заради странични резултати като кръвни съсиреци. Ден по-късно корейският министър председател Йонг Се Кюнг подреди на медицинските управляващи в страната да проучат констатациите на ЕАЛ по отношение на имунизацията AstraZeneca.
Досега в Републиката има три случая на формиране на кръвни съсиреци, единствено един от които е обвързван с имунизацията. Този случай обаче не попада в определението на ЕАЛ за странични резултати след имунизация, защото не е имало понижаване на броя на тромбоцитите .
Още по тематиката с имунизацията прочетете ТУК:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР