Република Северна Македония за съжаление няма национален консенсус да продължим

...
Република Северна Македония за съжаление няма национален консенсус да продължим
Коментари Харесай

Пендаровски: Северна Македония няма национален консенсус да продължим по пътя към ЕС

Република Северна Македония за жалост няма народен консенсус да продължим по пътя към Европейски Съюз. Toва съобщи президентът на страната Стево Пендаровски.

``Политическите партии настояват, че са за участие на страната в Европейски Съюз, само че когато се посочи въпросът за съответната преговорна рамка и изискванията в нея, половината от тях ги няма``, разясни Пендаровски.

``Първият ангажимент в този смисъл е смяната на конституцията. Чрез това би трябвало да бъде показано дали си за или не си за Европейски Съюз, тъй като наличието на преговорната рамка е ясно. Конкретният ангажимент - българите да бъдат вписани в преамбюла на конституцията ни е прочут и в случай че има вписани шест други народа в конституцията какво е противоречивото? Как разрушавам македонската страна, в случай че впишем още българи, хървати, черногорци, може би евреи``, попита македонският президент.

Пендаровски акцентира, че не вижда поле, на което може да помогне в тази обстановка, тъй като „ позициите на политическите партии са толкоз вкопани в партийната изразителност, която считат, че ще им донесе триумф на последващи избори, че не я напущат.”

``Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ имат подписани нотариално заверени заявления, че и на сън няма да подпишат смяна в конституцията``, добави още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР