Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз.

...
Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз.
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Северна Македония сама блокира членството си в ЕС

„ Република Северна Македония сама блокира участието си в Европейския съюз. България е непреклонна – до момента в който не се изпълнят изискванията, заложени във френското предложение, няма да дадем зелена светлина за първата междуправителствена конференция, която ще отключи процеса на договаряния. Той не може да стартира, до момента в който българите не бъдат записани в Конституцията на Северна Македония с ясна гаранция за съблюдаване на човешките им права. Само тогава Република Северна Македония ще има място в Европейски Съюз. “

Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в село Илинденци.

Попитана за новото систематизиране на депутатските мандати, вицепрезидентът отговори, че то демонстрира какъв брой обезлюдява България. „ Новото систематизиране не би трябвало да бъде следващ мотив за политическа борба, а всички да се замислим за демографското положение на страната. 22 месеца неустойчивост в България не приказваме за най-големия проблем – демографската рецесия. Не съумяваме да върнем от чужбина дейните българи, а скорошно изследване демонстрира, че всеки четвърти би емигрирал. Това е страшна диагноза за страната “, акцентира Йотова.

В село Илинденци, община Струмяни, вицепрезидентът беше посетител на 30-ото издание на Празника на боговете на виното. „ Най-трудолюбивите хора живеят по поречието на река Струма, по тази причина и тук се ражда най-хубавото грозде “, обърна се Илияна Йотова към жителите и гостите на Илинденци. Тя пожела плодородна и здрава година, в която „ дружно ще преминем през компликациите “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР