Република Северна Македония да започне реални преговори за членство в

...
Република Северна Македония да започне реални преговори за членство в
Коментари Харесай

Антоанета Цонева разкри същността на предложението на ЕС за Северна Македония

Република Северна Македония да стартира действителни договаряния за участие в Европейски Съюз едвам откакто бъдат направени промени в нейната конституция и българите бъдат записани като държавотворен народ. Това се съдържа в предлагането на Френското председателство, което държавното управление изпрати на парламентарната комисия по външна политика, съобщи депутатът от ПГ на " Демократична България " Антоанета Цонева пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ планът планува още да се изготви протокол към Договора за добросъседство сред България и Северна Македония, който да съдържа съответни елементи за осъществяването на Договора. Чрез този протокол ще може да се следи дали и по какъв начин се извършва съглашението.

" Това е невиждано - междудържавни двустранни връзки да бъдат вкарани в европейската рамка за преговорен развой. Този протокол ще включва и мониторинг на езика на омразата - македонските управляващи и медии ще бъдат следени какво приказват и това ще бъде отбелязвано. Гарант ще бъде освен България, а целият Европейски съюз. Преговорите за присъединение може да бъдат спрени във всеки един миг, в който се види несъблюдение на контракта. ", акцентира Цонева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР