Република Корея подкрепя присъединяването на България към Организацията за икономическо

...
Република Корея подкрепя присъединяването на България към Организацията за икономическо
Коментари Харесай

Сътрудничим икономически с Южна Корея



Република Корея поддържа присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване. От това ще завоюва както България, по този начин и Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Това съобщи на среща с президента Румен Радев министър-председателят на Република Корея Ли Нак-Йон, който е на посещаване у нас.

Това е първата външнополитическа аудиенция на премиера на Република Корея в чужбина след поемането на поста през май 2017 година По време на диалога на „ Дондуков “ 2 Румен Радев прикани за по-скорошното приемане на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и за задълбочаване на търговско-икономическия размер и капиталовото съдействие с Република Корея.

„ Двустранният стокообмен от 200 млн. $ може да бъде доста повишен, посредством задълбочаване на партньорството в областта на осведомителните технологии, автомобилната промишленост и други области от съвместен интерес “, акцентира президентът.

Българският държавен глава предложения представители на компании от Република Корея да вземат участие и в идната Специализирана интернационална галерия за отбранителна техника, на която страната ни ще бъде хазаин през 2018 година, за следващо разширение на съдействието в областта на защитата.

Според министър-председателя Ли Нак-Йон със стратегическото си разположение в Югоизточна Европа, удобната данъчна политика за вложителите и квалифицирания човешки капитал, България има капацитет да се трансформира във врата за корейския бизнес към общия европейски пазар.

В рамките на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз България ще бъде покровител за задълбочаване на стратегическото партньорство сред Европейски Съюз и Република Корея, акцентира още президентът Радев. Република Корея е единствената страна в Азия, с която Европейски Съюз има подписани съглашения за партньорство и съдействие и за свободна търговия.

По време на срещата министър-председателят Ли Нак-Йон благодари за кардиналната и поредна политика на България за постигането на дълготрайно и стабилно позволение на обстановката на Корейския полуостров и прикани този въпрос да бъде измежду външнополитическите цели на Европейския съюз по време на Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Във връзка с това той посочи значимата роля на България за стабилността на Балканите и опцията да споделим скъпия си опит с Република Корея.

Българският държавен глава насочи покана към президента на Република Корея Мун Дже-ин да посети страната ни и одобри покана да посети Република Корея.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР