Република Корея подкрепя присъединяването на България към Организацията за икономическо

...
Република Корея подкрепя присъединяването на България към Организацията за икономическо
Коментари Харесай

Република Корея подкрепи присъединяването на България към ОИСР

Република Корея поддържа присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване. От това ще завоюва както България, по този начин и Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Това съобщи на среща с президента Румен Радев министър-председателят на Република Корея Ли Нак-Йон, който е на посещаване у нас, оповестиха от прессекретариата на президента.

Това е първата външнополитическа аудиенция на премиера на Република Корея в чужбина след поемането на поста през май 2017 година По време на диалога на „ Дондуков “ 2 Румен Радев прикани за по-скорошното приемане на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и за задълбочаване на търговско-икономическия размер и капиталовото съдействие с Република Корея.

„ Двустранният стокообмен от 200 млн. $ може да бъде доста повишен, посредством задълбочаване на партньорството в областта на осведомителните технологии, автомобилната промишленост и други области от съвместен интерес “, акцентира президентът. Българският държавен глава предложения представители на компании от Република Корея да вземат участие и в идната Специализирана интернационална галерия за отбранителна техника, на която страната ни ще бъде хазаин през 2018 година, за следващо разширение на съдействието в областта на защитата. Според министър-председателя Ли Нак-Йон със стратегическото си разположение в Югоизточна Европа, удобната данъчна политика за вложителите и квалифицирания човешки капитал, България има капацитет да се трансформира във врата за корейския бизнес към общия европейски пазар.

В рамките на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз България ще бъде покровител за задълбочаване на стратегическото партньорство сред Европейски Съюз и Република Корея, акцентира още президентът Радев. Република Корея е единствената страна в Азия, с която Европейски Съюз има подписани съглашения за партньорство и съдействие и за свободна търговия.

По време на срещата министър-председателят Ли Нак-Йон благодари за кардиналната и поредна политика на България за постигането на дълготрайно и стабилно позволение на обстановката на Корейския полуостров и прикани този въпрос да бъде измежду външнополитическите цели на Европейския съюз по време на Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Във връзка с това той посочи значимата роля на България за стабилността на Балканите и опцията да споделим скъпия си опит с Република Корея.
Българският държавен глава насочи покана към президента на Република Корея Мун Дже-ин да посети страната ни и одобри покана да посети Република Корея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР