Repsol и Honda Racing Corporation (HRC) за първи път обединиха

...
Repsol и Honda Racing Corporation (HRC) за първи път обединиха
Коментари Харесай

REPSOL И HONDA ПОДНОВЯВАТ СЪТРУДНИЧЕСТВОТО СИ ДО 2024 Г.

Repsol и Honda Racing Corporation (HRC) за първи път сплотиха сили през 1995 година в исторически съюз в света на спорта, съчетаващ пристрастеност, технологии и непрекъснато търсене на нововъведения.

През тези 28 години тимът на Repsol Honda се трансформира в пример в света на моторните спортове. Особено в международния шампионат MotoGP. Това е сполучлива история, изпълнена с нововъведения, гений и работа в екип. Това е в отговор на непрекъснатите провокации да останат на върха, сезон след сезон.

Последните няколко сезона бяха по-малко сполучливи за тима на Repsol Honda, макар че послужиха като основа за прогрес в подготовката за бъдещето. В този подтекст, Repsol и HRC възобновяват съдействието си за още два сезона, до 31 декември 2024 година Тогава ще бъде маркирана 30-ата годишнина от техния съюз. Целта от 2023 година нататък е ясна – тимът още веднъж да бъде измежду най-хубавите в MotoGP.

Основното предизвикателство за тима на Repsol Honda ще бъде да отговори на уговорката, стихотворец от Dorna, FIM и IRTA да трансфорат шампионата в по-устойчив спорт. Това значи да се понижи въглеродния отпечатък посредством приемане на възобновими горива в MotoGP.

По-конкретно, през 2024 година 40% от горивото ще би трябвало да бъде с неизкопаем генезис, а през 2027 година 100%.

Repsol Honda работи от известно време, с цел да управлява тази устойчива промяна. Това става посредством проучване и развиване на възобновими горива за конкуренция от най-високо равнище. Трябва да се обезпечи оптималната продуктивност и най-хубави равнища на енергийна успеваемост, като в това време минимизира излъчванията на CO2.

Тези достижения употребяват знанията на Repsol, които създават биогорива от устойчиви растителни масла, биомаса, селскостопански и горски останки или употребявани готварски масла, наред с други източници. Биогоривата, дружно със синтетичните горива, са резистентен вид. Те съставляват едно от главните решения за понижаване на излъчванията за целия превоз. Особено в браншове като авиацията, морския превоз и тежкия авто превоз, които нямат жизнеспособна електрическа опция.

През първата половина на 2023 година Repsol ще започва първия модернизиран цех за биогорива в Испания, в град Картахена. Той ще създава 250 000 тона модерни биогорива от боклуци.

Отборът на Repsol Honda има 183 победи и 15 международни трофеи в международния шампионат по мотоциклетизъм.

Повече от половината от международните трофеи във висшия клас, са извоювани от 1995 година насам от тима. В допълнение, съдействието сред Repsol и Honda докара до 10 международни трофеи при тимовете, от основаването на трофея през 2002 година

Освен това бяха реализирани рекордните 454 класирания на подиума в класовете 500 кубика и MotoGP, с помощта на водачи като Мик Дуан, Алекс Кривие, Валентино Роси, Ники Хейдън, Кейси Стоунър, Дани Педроса и Марк Маркес.

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР