Репресивният режим на Кремъл се е върнал до нивото на

...
Репресивният режим на Кремъл се е върнал до нивото на
Коментари Харесай

Руски правозащитник: Репресивният режим на Кремъл е като при Леонид Брежнев

Репресивният режим на Кремъл се е върнал до равнището на интервала на ръководство на някогашния руски началник Леонид Брежнев от 70-те и началото на 80-те години, споделя в особено изявление за Българска национална телевизия Александър Черкасов, който е съветски правозащитник и някогашен ръководител на закрития правозащитен център " Мемориал " от съветските управляващи през 2022 година.

Според него броя на арестуваните и наказани поради неодобрение с политиката на Кремъл по отношение на нашествието в Украйна е доста по-голям от този в някогашния Съюз на съветските социалистически републики, който е бил и по-голям от модерна Русия. 

" През последните 20 месеца от началото на експанзията в Украйна броят на политическите пандизчии непрестанно нараства. Днес в нашите описи има повече от 600 индивида. Да, с опрощение, режимът у нас, репресивният режим се върна даже не до равнището на Брежневския интервал. Да вземем тези близо 600 нови наказателни производства против тези, които стачкуваха против войната. Това доста ли е или е малко за Русия, в която живеят близо 140 милиона поданици? Това е прекалено много, защото с изключение на тези стотици наказателни каузи имаме десетки хиляди административни такива против арестувани на митингите хора, или за някакви си изявления в интернет, а повторното задържане на протест, повторна обява в интернет на антивоенна тематика – това към този момент заплашва към този момент със затвор по престъпно обвиняване ", изясни Черкасов.

" Още при започване на войната бяха признати нови букви в закона за очерняне на армията с отнемане от независимост до три години, и до седем години за издание на подправени вести във връзка с армията. Също, както и в Съветския Съюз - имаше политически членове от закона - за антисъветска пропаганда - седем години, а за оклеветяващи измислици – до три години затвор. Все едно ги преписват от Съветския углавен кодекс. Дали са доста наказателните каузи? Стотици са. Но би трябвало да си напомним, че при руската власт в късния ѝ интервал, не при Сталин, а след него, почти към 59-та година наказателните репресии бяха единствено една част от общата репресивна акция. На един наказан за политическо закононарушение, по този начин, както това го разбираше властта, се падаха към стотина „ профилактирани “. Тоест, подложени на несъдебно влияние. Това се правеше по този начин, че индивидът повече по никакъв метод да не се забърква в каквито и да било противодържавни работи ", уточни Александър Черкасов.

ТЕМА преди 17 часа 846 преди 2 дни 1946 преди 2 дни 1610
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР