Репортерът от Ей Би Си нюз Рейчъл Скот стана герой

...
Репортерът от Ей Би Си нюз Рейчъл Скот стана герой
Коментари Харесай

Американска репортерка към Путин: От какво толкова ви е страх?

Репортерът от Ей Би Си нюз Рейчъл Скот стана воин в обществените мрежи, откакто зададе самоуверен въпрос на Владимир Путин по време на конференцията в Женева, пишат международните медии.

" Списъкът с вашите политически съперници е дълъг и множеството са мъртви или в пандиза за дълго време. Направихте по този начин, че всеки, който желае да влезе в политиката в Русия и поддържа Алексей Навални да не може да го направи. Въпросът ми към вас, господин президент, е от какво толкоз ви е боязън? ", споделя Скот на микрофона.

Руският президент стартира да разказва организацията на Навални, който не загатна по име, като " естремистка ", чиято цел е да докара до всеобщи вълнения и нарушение на закона. След това Путин дава образец с безредиците след убийството на Джордж Флойд в Съединените щати, който също не загатва поименно.

Президентът споделя още, че Русия съчувства на Съединените щати и не желае сходни демонстрации да се случват в границите на страната.

Репортерката обаче отхвърля този отговор и споделя на Путин - " Не ми отговорихте на въпроса, сър. Ако всичките ви политически съперници са мъртви, в пандиза или отровени - това не изпраща ли ясно обръщение, че не желаете равнопоставена политическа борба? ".

" Ако приказваме кой кого убива и изпраща в пандиза, хората нахлуха в американския Конгрес с политически претенции. Сега ги чакат присъди от 20, може и 25 години затвор ", дава отговор Путин.

Миналата седмица съветският съд реши двете организации на Алексей Навални да бъдат избрани като екстремистки групи, което докара до всеобщи рецензии от Запада. Това правосъдно решение значи, че членове на тези организации не могат да се кандидатират за идните избори в Русия. Темата Навални беше и една от водещите по време на диалозите сред Байдън и Путин. Американският президент предизвести съветския си сътрудник, че " последствията от възможната гибел на Алексей Навални ще бъдат опустошителни за Русия ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР