Реплика на оригиналния кораб “Титаник” ще отплава по същия маршрут

...
Реплика на оригиналния кораб “Титаник” ще отплава по същия маршрут
Коментари Харесай

“Титаник II” ще отплава през 2022 г., този път с достатъчно спасителни лодки

Реплика на истинския транспортен съд “Титаник” ще отплава по същия маршрут през 2022 година, оповестиха международните медии. Съвременният вид на обречения транспортен съд се конструира в Китай.

Плавателният съд има минимални разлики с оригинала – на него ще могат да живеят 2400 пасажери и 900 души екипаж. Корабът е по-широк, с цел да дава отговор на актуалните условия за непоклатимост и сигурност. Системите за навигация и ръководство също са модерни.

Бъдещите пасажери могат да бъдат спокойни – този път корабът е екипиран с задоволително избавителни лодки (една от аргументите за нещастието с истинския кораб).

A Titanic replica is being made and is set to sail in 2018: https://t.co/XxzSRaeS1B pic.twitter.com/NR71NXGiid
— Express Pictures (@Express_Pics) February 24, 2016
Интериорът на “Титаник II” ще бъде безусловно еднакъв с този на истинския кораб. Той ще има същото систематизиране на каютите, обществени места, басейн, Турски бани, както и централното дървено стълбище, добре познато от кино лентата на Джеймс Камерън. След завършването му “Титаник II” ще има 840 каюти на девет етажа и пасажерите ще могат да избират сред първа, втора и трета класа.

Идеята за “възкръсване” на “Титаник” е на компанията “Блу остарял лайн”. Строежът на кораба ще коства към 500 млн. $, като през 2022 година ще потегли по истинския маршрут – от Саутхемптън, Англия, до Ню Йорк.

От компанията успокояват, че този път плавателният съд ще приключи сполучливо курса си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР