Репетиция за вота. В няколко населени места в страната днес

...
Репетиция за вота. В няколко населени места в страната днес
Коментари Харесай

Ниска избирателна активност в Омуртаг, стигна се и до куриози

Репетиция за вота. В няколко обитаеми места в страната през днешния ден се организират частични локални избори поради касирани резултати от локалния избор предходната година. Нови кметове избират през днешния ден в Омуртаг, Габровница и Войнягово, както и в два варненски региона.

Без съществени сигнали за нарушавания или за проблеми с машините протича вота в Омуртаг. Кандидатите за поста са четирима. Избирателната интензивност е под 30%. Очаква се резултатите от вота да станат ясни късно довечера или в границите на утрешния ден, само че е доста евентуално градът още веднъж да не успее да си избере кмет през днешния ден и да се стигне до балотаж - тогава той ще би трябвало да се организира идната неделя - дружно с избора за национално заседание. Как мина изборният ден в града?



До изборите в Омуртаг се стигна след анулиране на резултатите от вота през есента на предходната година. През февруари, настоящият кмет Ешреф Ешрефов беше задържан дружно с други членове на неговото семейство, по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група. Днес той е под домакински арест, само че все пак е измежду четиримата кандидати за поста. Ешрефов се явява на изборите като самостоятелен претендент. Снощи за няколко часа е бил арестуван татко му - поради късане на предизборни материали на други претенденти. Според Общинската изборна комисия обаче, не е ясно дали развалените материали са за днешните частични локални избори или за идните след седмица изключителни парламентарни.

По случая е подаден сигнал за непозволена пропаганда. Въпреки свадите в общината, хората желаят да дадат гласа си. И чакат новият кмет да реши фрапантния проблем с водния режим, който продължава от години, само че и да ремонтира улиците и постройката на болничното заведение.

" Моите родители са живели на безводие и аз съм на 65 година и аз пребивавам на безводие. Най-наболелите проблеми са два - безводието и пътищата. Значи градът е нещо ужасно, всички улици са дупки, дупки, дупки и никой не ги оправя ", означи Пламен Атанасов.

" Ние сме община с прекомерно огромна безработица, малко бизнес, тъй че външни вложители ще бъдат потребни ", счита Стамен Александров.

" Инфраструктурата в община Омуртаг и в обитаемоте места е доста неприятна. Второ учебните заведения, образованието, трето - болничното заведение ", изброи Мехмед Саид.

Изборният ден в Омуртаг, където право на глас имат малко над 20 хиляди души, протече умерено. Избирателната интензивност остана ниска на всички места, а желан беше вотът на хартия. Имаше и рядкости - в една от секциите машината е била включена в неработещ контакт и откакто батерията ѝ се изтощила, се е стигнало до краткотрайно спиране на изборния развой.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР