Димитър Рачков е един от най-обичаните родни актьори и тв

...
Димитър Рачков е един от най-обичаните родни актьори и тв
Коментари Харесай

Преди е мизерствал, днес е най-високоплатеният шоумен

Димитър Рачков е един от най-обичаните родни артисти и тв водещи към този момент повече от 15 години. Роден е на 18 септември 1972 година в Бургас. Завършва междинното си обучение в ПГСАГ „ Кольо Фичето “ с паралелка геодезия. Съдбата обаче го води по разнообразни пътища.

От дребен демонстрира артистичния си гений и желае да се изявява на сцена. През 1995 година приключва НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков. Преживява доста сложни моменти в професионалния си живот, само че с непримиримост и труд съумява да се изкачи на върха.

Като млад артист мизерства, заплатата му в театъра е 100 лв.

От 1996 до 1998 година Рачков работи в Cливенския трагичен спектакъл „ Стефан Киров “. Заплатата му е 100 лв. и искрено мизерства. Налага се да работи на две места, с цел да се устоя. По време на гладните години, когато театралните салони са съвсем празни, се замисля да емигрира и да бере портокали в Гърция. Търси разновидности да замине и за Англия. После обаче размисля и остава в театъра, макар мизерното възнаграждение.

Все отново е приключил актьорско майсторство и сцената е огромната му обич. „ Имало е случаи, когато в зрелище сме взели участие 15 артиста, а в залата е имало едвам 12 души аудитория. Бяха тежи години за всички, само че ние, актьорите, като по-чувствителни, бяхме доста оклюмали “, връща лентата на спомените водещият. Той е удовлетворен, че през днешния ден обстановката е доста по-различна и ползата към родния спектакъл пораства.

С първия хонорар си купува касетофон и мобифон

Актьорът е живял много непретенциозно преди да стане известно лице. Казва, че всичко, което е спечелил, е реализирано с почтен труд. „ Минал съм през всичко. Нямам един изкаран лев от спекулация. Няма какво да укривам и от какво да се срамя. Помня и първия си хонорар – с парите си взех касетофон и мобифон “, споделя водещият на „ Пееш или лъжеш “.

Случвало се е, до момента в който играе в Сливенския спектакъл, всяка вечер да пътува до Варна, където репетира пиесата „ Американски бизон “ с режисьора Пламен Марков. Рачков стои до 4 часа сутринта в кабинката на портиера на театъра и след това чака нощния трен, с който се придвижва до морската столица. Въпреки че е ангажиран съвсем непрекъснато през този интервал, актьорът не усеща отмалялост, а по-скоро задоволство от добре свършената работа.

Носи си амулет за шанс в джоба

Рачков не крие, че има вяра в разнообразни поверие, част от които към този момент е преодолял. Като млад обаче има какви ли не ритуали за шанс. В студентските години живее при родственици в „ Младост “. Слиза на Орлов мост и върви пешком до НАТФИЗ – от поверие върви единствено по единия тротоар. Мисли си, че в случай че мине на отсрещния, ще го скъсат на изпит. Сега осъзнава, че това е огромна нелепост. И до ден сегашен обаче се прекръства, преди да излезе на сцена. Набожен е. По празници постоянно пали свещ в църква. Носи си и амулет в джоба – подарък му е от безценен човек.

Пребива се грубо по време на работа

Повечето артисти са имали произшествия по време на работа и Димитър Рачков не прави изключение. Докато снима един от епизодите на „ Господари на ефира “ се качва да танцува върху стъклена маса. Не се преценява обаче и подскача много мощно, в резултат на което стъклото се чупи. За благополучие, тогава се разминава без съществени последици.

Комикът се пребива по-сериозно, когато лекоатлетката Ивет Лалова му гостува в „ Забраненото шоу на Рачков “. Правят комичен скеч и водещият сякаш би трябвало да се състезава със спортистката. Идеята е тя да тренира, до момента в който той яде сандвичи. Гръмва револверът за старт на „ надпреварата “ и Митко се юрва да бяга, без да е загрял и с цялостен корем. Няколко метра преди да финишира кракът му внезапно изпуква и усеща мощна болежка. Впоследствие се оказва, че има 5 скъсани мускула. Ходи дълго време на рехабилитация и много се пази, до момента в който се възвърне.

Има предписание да не ухажва колежки (изключение е Мария Игнатова)

Комикът съблюдава желязното предписание да не смесва персоналния и професионалния си живот. Въпреки че е заобиколен от красиви дами в работата си, не се изкушава да ги ухажва. Смята, че не е редно. Изключение прави само Мария Игнатова, с която имаха 8-годишна връзка и работиха дружно в „ Господари на ефира “. Сега пък са водещи на шоуто „ Пееш или лъжеш “.

„ Оценявам женската хубост, само че държа да имаме безусловно другарски и професионални връзки. Е, преди време се случи с Мария Игнатова, само че живот – какво да правиш! Понякога става по този начин – двама души се срещат, раждат се страсти и нещата потеглят, без да се замисляш “, разсъждава звездата.

Иска още едно дете

Рачков има пълновръстен наследник от сценаристката и актриса Христина Апостолова.  Момчето носи името на татко си и е най-голямата му горделивост. Тази година Димитър-младши приключи междинното си обучение и отпътува за Париж да учи интериорен дизайн. Актьорът нееднократно се е замислял за още един правоприемник. „ Защо не?! Не е изключено. Ако не съм одъртял доста. От нищо не тичам. В България, за жалост, разсъждаваме много неправилно. Искаме първо да се осъществяваме професионално, да се стабилизираме финансово и чак тогава да мислим за деца. Затова и популацията ни непрекъснато понижава “, коментирал е Рачков.

Докато беше с много по-младата от него силиконова русокоска Анита Димитрова, постоянно се показваха клюки, че чака бебе. Артистът не приказва постоянно за персоналния си живот и не е ясно дали сега има нова жена до него.

Бори напрежението със пукотевица по глигани

Актьорът бори напрежението от работните задължения със пукотевица по диви животни из Балкана. По думите му ставал все по-добър. Когато графикът му разрешава, отскача до родното място на майка си – Твърдица. Там има къща, в която се откъсва от суетата на шоубизнеса. „ В момента, когато вляза в гората, цялата ми тежест от града изчезва. Ставам по-лек. Намерих си занимание, отдушник – лова. Не поради убиването (аз вървя единствено за глигани), колкото поради природата, поради ходенето. Зареждащо е. Общуваш си със напълно разнообразни хора, не от твоя кръг. Ние, актьорите, ужасно се капсулираме между тях. Виждаме се с хора единствено от нашите среди, а това не е хубаво, не е потребно. Ловците са хора с разнообразни ползи и специалности. На обяд всеки има истории, доста е разпускащо “, разказвал е водещият, който влага огромна част от свободно си време в заниманието си.

В положителни връзки е с брат си

Години наред Димитър Рачков беше в напрегнати връзки с брат си Петър, който лежа в пандиза в Бургас поради търговия с опиати. Двамата дълго време не си приказваха, само че в този момент са в положителни връзки. Петър към този момент си е излежал присъдата, на независимост е и работи честно и легално, изцяло загърбил предходния си метод на живот.

На сцената е постоянно ухилен, само че в живота е по-скоро сериозен

Хората чакат от Рачков постоянно да е ухилен и положителен, тъй като е подобен на сцената, само че в живота е по-скоро сериозен. В огромни компании постоянно си мълчи и озадачава близките с държанието си. Мислят си, че нещо му има, че е печален или болен, а в действителност актьорът избира просто да следи и да си почива. Като по-млад Митко доста се преценява с мнението на другите, само че към този момент не го прави и гледа себе си. Смята, че по този начин е вярно и му оказва помощ да се запази. Иначе звездата, който изгря на сцената на Народния спектакъл, мисли и за трагични функции, само че счита, че режисьорите са му поставили етикет на комедиен артист и не желаят да опитват.

Не е сключвал брак и не ще да се дами

Рачков е имал няколко съществени връзки в живота си. Той излиза единствено с красиви дами, радва се пораснал наследник, само че по този начин и не стига до брак с никоя от дамите, близки до сърцето му. Против е тази институция и не има вяра, че подписът трансформира връзките сред двама души към по-добро. „ Ако ми беше предложи в подобаващия миг, щях да приема “, споделяла е Мария Игнатова, написа HotArena. Това обаче  не се случва. Актьорът е безапелационен, че желае да има още едно дете, само че за женитба и дума не може да става.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР