ренският министър по европейските въпроси Клеман Бон заяви, че е

...
ренският министър по европейските въпроси Клеман Бон заяви, че е
Коментари Харесай

Френски министър: Гей съм и нямам проблем да го кажа

ренският министър по европейските въпроси Клеман Бон съобщи, че е гей в изявление за френското гей списание Têtu, което излиза в сряда.

„ Аз съм гей и нямам проблем да го кажа “, сподели той пред списанието, подбуден от въпрос за правата в Европа на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните. Бон сподели, че желае да покаже, че хомосексуалността му „ не е спънка “ да стане министър.

Бон даде обещание, че ще посети полска зона, свободна от ЛГБТ, при започване на идната година, както и ще даде поддръжката си на полска организация за отбрана на абортите. Стотици полски общини се оповестиха за „ свободни от ЛГБТ “ зони. В изявлението той призна, че полското държавно управление не е директно отговорно за локалните забрани, „ само че членовете на ръководещата партия ги предизвикват “. Полското държавно управление предложи през август да поддържа градове, които са изгубили финансиране от Европейски Съюз заради това.

„ Не бих желал хората да споделят, че се боря против зоните, свободни от ЛГБТ, тъй като съм гей “, сподели Бон, „ Би било обидно да кажа, че повеждам тази битка поради себе си. “ „ Като министър по европейските въпроси обаче имам спомагателна отговорност. Трябва да се боря за приемливост “, добави той.

“I am gay, and I have no problem saying it,” French Minister for European Affairs Clément Beaune said.
— POLITICOEurope (@POLITICOEurope)
Предшественикът на Бон като министър по европейските въпроси, Амели дьо Моншален, написа през юни в публикация в „ Политико “, че "Европа би трябвало да бъде водещ образец " и изобличи възходящата дискриминация против ЛГБТ общността.

В отчет, оповестен предходната седмица, комисарят по правата на индивида на Дуня Миятович съобщи, че водещи политици са виновни за утежняването през последните три години на така и така неприятното отношение към ЛГБТИ хората в източноевропейската страна. Тя прикани за анулация на анти-ЛГБТИ заявления и харти, както и за отхвърлянето на няколко законопроекта, ориентирани към ЛГБТИ хората, които сега минават през полския парламент.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР