Реновираният пазар на бул. Черни връх вече работи, съобщи председателят

...
Реновираният пазар на бул. Черни връх вече работи, съобщи председателят
Коментари Харесай

Реновираният пазар на бул. Черни връх вече работи

Реновираният пазар на бул. " Черни връх " към този момент работи, заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който бе на място, с цел да покаже новия тип на пазара.

Георгиев акцентира, че пазарът пред РУМ " Лозенец " на бул. " Черни връх " за плодове и зеленчуци е на това място от 20 години, емблематичен е за региона и се посещава и от поданици и на прилежащите квартали. Георгиев напомни, че преди една година СОС бе сезиран от търговците на пазара за негово опазване. Над 1000 души, обединени в подписка, се опълчиха на концепцията на районния кмет мястото да се трансформира в зона за събития и упорстваха тържището да продължи да действа. СОС одобри решение, с което пазарът бе възложен за ръководство от общинското сдружение " Пазари Запад ", което да влага и да го обнови.

Председателят на СОС уточни, че противозаконните павилиони са отстранени. Подменено е електрическото зареждане, водопровода и канализация, сложени са пейки, чешма, има стоянка за колела. Поставен е нов покрив и напълно нови винилови покрития. Пазарът към този момент е съвременен, с европейски тип и дава отговор на условията на търговците и клиентите, сподели ръководителят на СОС и благодари на управлението на " Пазари Запад " и на всички, съдействали пазарът да наподобява добре.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР