Реновираните зали и плувният басейн на спортен комплекс Академика 4

...
Реновираните зали и плувният басейн на спортен комплекс Академика 4
Коментари Харесай

Реновираният комплекс Академика 4 км“ отвори врати



Реновираните зали и плувният басейн на състезателен комплекс " Академика 4 км " отвориха порти. Ремонтът на оборудванията, които са благосъстоятелност на комерсиалното сдружение „ Академика 2011 “ с принципал Министерство на младежта и спорта, възлиза на 940 000 лв..  От тях 460 000 са по контракт за енергийна успеваемост и 480 000 лв. са 10-годишен заем за строително-монтажни действия.

Многофункционалната съществена зала може да се употребява за тренировки по баскетбол, волейбол, бадминтон, футзал. Тя е напълно ремонтирана и с сменена подова настилка. Тази зала се употребява главно от юношите на волейболния „ Левски “, волейболното учебно заведение на Владимир Николов и детските баскетболни клубове „ Олимпия Баскет “ и „ Торнадо Баскетбол “.

Ремонт претърпя и по-малката зала, която също е с сменена подова настилка. Тя предлага отлични условия за упражняване на волейбол, баскетбол, бойни изкуства.

Плувният басейн е с дължина 25 метра и разполага с пет коридора. Изцяло са сменени инсталациите му, комплициран е нов фаянс, конфигурирани са предпазни парапети и е изработен главен ремонт. Басейнът се употребява главно от студентите от Софийския университет „ Климент Охридски “, Университета за национално и международно стопанство, Университета по архитектура, строителство и геодезия, Медицинския университети, детски плувен клуб „ Феникс “, учениците на държавното спортно учебно заведение „ Ген. Владимир Стойчев “, клуб по плувни спортове ЦСКА, детски клуб „ Викос “ и плувен клуб „ Академик “.

На състезателен комплекс " Академика 4 км " са ремонтирани  също отвесната планировка към постройката, баните, съблекалните и тоалетните.

След реконструкцията оборудването към този момент е енергийно дейно, като са сменени дограмата, осветителните тела с нови лед енегроефективни, осъществена е топло и хидроизолация на покрива, топлоизолирани са стените, инсталирани са нова фотоволтаична апаратура за топла вода и нови климатична и вентилационна системи.

Комплексът разполага и с футболно игрище с осветяване, което претърпя реорганизация през 2012 година На него се организират тренировки и голям брой детски и аматьорски шампионати.

Официалното разкриване на реновирания комплекс „ Академика 4 км “ ще се състои от 13 часа във вторник (24 октомври), като на него ще участва министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР