Реновиран Център за социална рехабилитация и интеграция бе открит в

...
Реновиран Център за социална рехабилитация и интеграция бе открит в
Коментари Харесай

Реновиран Център за социална рехабилитация и интеграция бе открит в Ловеч


Реновиран Център за обществена рехабилитация и интеграция бе открит в Ловеч. Той оказва помощ месечно на към 60 души с увреждания посредством комплекс от услуги. Центърът отваря порти в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. Услугите в него се дават още от 2006 година, като в годините се трансформират съгласно потребностите на потребителите в него.

„ Ако тогава, когато правихме първите крачки, нещата опираха до това да бъдат социализирани хората, да се основават трудови умения, да имат налична архитектурна среда, да имат достъп до обучение или пазар на труда, то през днешния ден нашата грижа се простира надалеч по-напред към самостоятелните потребности на хората “, съобщи по време на откриването кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, представена от Българска телеграфна агенция.

Услугите в Центъра Община Ловеч е предоставила за ръководство на Сдружение " Граждански начинания ". „ Ще запазим добре развитата ни поддръжка за трудова претовареност за хора с увреждания. По-различното е, че към този момент имаме прелестни условия за индивидуализирана поддръжка. Ще можем да работим с повече хора по едно и също време, което уголемява обсега на обществената услуга “, заяви Весела Цанкова, ръководител на сдружението.

Тя добави, че са обособени кабинет на психолога, на обществения служащ, логопедичен и рехабилитационен кабинет. Предстои в идващото тримесечие да бъде открита сензорна стая и кухненски ъгъл за трудотерапия. Центърът разполага и с арттерапевтичен ъгъл, както и подобен за трудотерапия. Работи се с деца и възрастни съгласно самостоятелните потребности.

По думите на Цанкова потребностите на хората обратно във времето не са били по-различни, само че нуждаещите се са получавали по-малко обществена поддръжка. „ Към днешна дата ние разполагаме с прелестни условия, с цел да работим още по-ефективно за облекчаване на по-пълен набор от потребности на хората с увреждания “, сподели още Цанкова.

На откриването на реновирания център участваха и ръководителят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов, както и представители на институции.

Сдружение „ Граждански начинания “ ръководи още четири обществени услуги на Община Ловеч – Център за социална поддръжка, два центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания и Наблюдавано жилище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР