Renault ще продаде мажоритарния си дял в автомобилния производител Автоваз

...
Renault ще продаде мажоритарния си дял в автомобилния производител Автоваз
Коментари Харесай

Renault продава мажоритарния си дял в руската Автоваз

Renault ще продаде мажоритарния си дял в автомобилния производител Автоваз на съветски теоретичен институт. Това заяви френският авто производител, представен от Reuters. Според информацията договорката включва шестгодишна алтернатива за назад изкупуване.

Френският авто производител, който е най-добре позициониран измежду западните автомобилни компании на съветския пазар, посочи, че присъединяване му от близо 67,69% в Автоваз ще бъде продадено на Руския централен институт за проучване и развиване на колите и моторите, наименуван Nami.

" Приключването на тези транзакции не предстои на никакви условия и са получени всички нужни утвърждения ", оповестяват от Renault.

" Днес взехме мъчно, само че належащо решение и вършим виновен избор по отношение на нашите 45 000 чиновници в Русия ", съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Лука де Мео.

През март Renault съобщи, че ще прекрати активността си в съветския цех на фона на възходящия напън за продължаващото му наличие там от началото на войната в Украйна.

Компанията, която е 15% благосъстоятелност на френската страна, удостовери безкасово отписване на близо €2,2 милиарда, с цел да отрази евентуалните разноски за прекъсване на бизнеса си в Русия.

До момента над 400 интернационалните компании са се оттеглили от страната, след началото на войната в Украйна на 24 февруари, оставяйки след себе си активи на стойност милиарди долари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР