Renault се съгласи да намали дела си в японската автомобилна

...
Renault се съгласи да намали дела си в японската автомобилна
Коментари Харесай

Историческо споразумение: Renault се съгласи да намали дела си в Nissan

Renault се съгласи да понижи каузи си в японската автомобилна компания Nissan, пробвайки се да се оправи с дълготраен интервал на търкания в техния бизнес съюз, който продължава към този момент две десетилетия съюз, оповестяват международните организации, цитирайки изказване на двете компании. Според експертиге, смяната ще докара до по-добра конкурентоспособност в автомобилната промишленост, преминаваща към електрификация и автоматизация.

Партньорите ще запазят кръстосано присъединяване от 15 %, като Renault ще трансферира малко над 28 % от акциите си в Nissan във френски концерн. Двете компании, както и сътрудникът на алианса Mitsubishi Motors възнамеряват да продължат напред и посредством съдействие по нови планове в Индия, Южна Америка и Европа.

По-рано френските управляващи дадоха обещание на Nissan да поддържат преразглеждането на изискванията на алианса, като вследствие на споразуменията Renault последователно ще понижи каузи си в Nissan до 15%.
 Renault подписа най-голямата договорка за закупуване на зелена сила във Франция
Автомобилна компания подписа най-голямата договорка за закупуване на зелена сила във Франция

Сделката следва тактиката на автомобилния производител да понижи въглеродния си отпечатък

В момента френската компания има 43% от акциите на Nissan. Японският авто производител от своя страна има 15% дял в Renault. Неравните дялове на Renault и Nissan един по отношение на различен алианса постоянно се превръщаха в проблематичен въпрос за управлението на Nissan.

Алиансът Renault-Nissan е основан през 1999 година, а Mitsubishi се причислява през 2016-а. Заедно трите компании създават над 10% от всички коли в света. 
 Путин позволи на АвтоВаз да купи съветската банка на Renault-Nissan
Путин позволи на АвтоВаз да купи съветската банка на Renault-Nissan

Съсобственик на банката е и Unicredit Bank
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР